Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z brněnského parku vyženou potížisty a postaví v něm nevšední hřiště. Děti si pohrají v mikroskopu

Na nové relaxační místo se těší lidé v jihomoravské metropoli. Park Axmanova vyroste po žádostech Brňanů na začátku příštího roku, a nahradí tak prostor, který se v minulosti stával útočištěm vandalů. Zábavu mezi zelení najdou děti i sportovci, u grill pointu nebo při cvičení jógy se lidé pokochají vyhlídkou na Brno.

V městské části Brno-Kohoutovice už několik let spřádají plány na nový park. Oblíbenou plochu u ulic Jírovcova a Axmanova rekreanti dlouho využívají k procházkám, opékání na ohni nebo venčení psů.  Posezení a odpočinku si ale lidé příliš neužijí kvůli zastaralé a zanedbané podobě lokality. Kromě chátrající zídky a rozpadlých laviček se prostor také opakovaně stává terčem vandalů.

Vedení tamní radnice proto přišlo s návrhem, podle kterého z neoficiální plochy vytvoří park Axmanova, ve kterém si přijde na své celá rodina. Pro nejmenší dělníci postaví hřiště s odkazem na elektronovou mikroskopii s několika prvky, které spojuje téma struktur a objevování okem neviditelného světa. Hlavním herním prvkem bude prolézačka ve tvaru okulárů mikroskopu, ve které se děti při hraní přiučí novým znalostem.

Ve středu prostoru, kde se v současné době nachází betonová opěrná zídka, vyroste deset metrů dlouhá terasa, ze které návštěvníci uvidí na celou jihomoravskou metropoli. „Využití parku bude pro všechny, kteří se rádi pokochají výhledem na Kohoutovice a Brno, popřípadě si rádi zacvičí třeba jógu na nově zbudovaném místě vyhlídky,“ uvedla za MČ Brno-Kohoutovice Lucie Vošmerová.

Dospělí zamíří na workoutové hřiště s posilovacími prvky, které bude od dětského oddělené pásem dřevin. Okolo hřišť také pracovníci vysází listnaté stromy, jako je například javor nebo třešeň. Poblíž vyprahlí sportovci najdou například také pítko s vodou. „Zeleň doplní vodní prvek, ke grilování poslouží grill point, který bude elektrický a zajistí tak dodržování nočního klidu, což je v případě ohniště obtížnější,“ dodala.

Celý projekt si vezme na starost firma, jež se zaměřuje na vývoj řešení právě v oblasti elektronové mikroskopie. Společnost stavbu rovněž pomůže zaplatit a přispěje jedním milionem korun. Veřejnosti se nový park otevře začátkem příštího roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MČ Brno-Kohoutovice

Štítky Brno, Kohoutovice, park, novinka, stavba, hřiště, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

"Z brněnského parku vyženou potížisty a..."
:-DDD :-DDD :-DDD jo? a jak asi?! potížisty: smrduté fetky, zblité opilce, příživníky a nefachčenka... neumí vyhnat ani od nádraží! :-(((

Středa, 13. září 2023, 11:55Odpovědět

Z brněnského parku vyženou potížisty a postaví v něm nevšední hřiště. Děti si pohrají v mikroskopu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.