Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnský Cejl přišel o oblíbenou večerku. Byly tam myší výkaly, mrtvá havěť a špína

Velké rozhořčení panuje mezi potravináři poté, co navštívili prodejnu potravin v brněnské ulici Cejl. Obchod, kam místní chodili na nákup nebo si při pracovní pauze skočili pro svačinu, byl plný myšího trusu, mrtvého hmyzu i špíny. Kontroloři po zhlédnutí nepořádku práskli dveřmi a prostor zavřeli.

Namátková kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) tentokrát zavála inspektory do ulice Cejl, který je součástí takzvaného brněnského Bronxu. Kontrola přišla do místní večerky, jež nese název Quynh Bui Mau. Hned po příchodu zjistili, že je zle. 

„Inspektoři SZPI v provozovně zjistili výrazně zanedbaný úklid včetně výskytu nečistot na podlaze, pod regály či na chladicím zařízení. Ve skladových prostorách navíc docházelo k hromadění nepotřebných předmětů. Inspektoři se uvnitř setkali také se stopami po působení škůdců. Jednalo se o výskyt mrtvého hmyzu, rozkousaných potravin od hlodavců a také myšího trusu v blízkosti potravin,“ popsali v závěrečné zprávě kontroloři ze SZPI. 

Po vyhodnocení situace a pořízení fotografií si odborníci vyžádali vysvětlení majitele. Oznámili mu, že s podnikáním má momentálně utrum. Pokud chce znovu rozjet byznys, musí uklidit. „S ohledem na výrazně zanedbané hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor. Provozovna nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců, kteří mohou svou činností kontaminovat prostory provozovny a ohrozit tak bezpečnost potravin uváděných na trh,“ konstatovala SZPI.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky Brno, Cejl, SZPI, Potraviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Cejl přišel o oblíbenou večerku. Byly tam myší výkaly, mrtvá havěť a špína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.