Úterý, 8. července 2025, 13:00
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce uzavřeli restauraci Boo burger na náměstí Svobody v Bučovicích. V provozovně našli myší trus, špínu na podlaze i zařízeních a poškozené stěny. Pro opětovné otevření bude nutná kontrola a náprava...
Úterý, 8. července 2025, 09:30
Francouzská skupina Savencia zavře koncem února 2026 mlékárnu v Hodoníně, kde vznikají tavené sýry jako Apetito či Bambino. Výroba se přesune do Německa, o práci přijde asi stovka lidí. Firma krok zdůvodnila klesající poptávkou a slibuje pomoc...
Neděle, 6. července 2025, 09:30
Letní vedra, grilování nebo jídlo na cestách. To vše může zvýšit riziko salmonelózy. Infekci provází horečka, průjem či zvracení. Příčinou bývá často špatně tepelně upravené maso nebo vejce. Většina lidí nemoc zvládne doma, důležitý je dostatek...
Středa, 2. července 2025, 09:40
Kolik jídla končí v koši? Výzkumnice z Mendelovy univerzity prohledaly popelnice v Brně i Praze. Odpověď na otázku, kde lidé jídlem plýtvají více, není ale úplně jednoduchá. Z nejnovějších dat vyplývá, že v luxusních čtvrtích se víc vyhazují hotová...
Úterý, 1. července 2025, 12:00
Vysoké teploty zvyšují riziko otravy z jídla. Odborníci radí, jak zdravotním nešvárům předejít. Klíčovou roli hraje i způsob nakupování a samotné skladování potravin ve spížích.
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.