Zápach a nepořádek. Inspektoři zavřeli kočičí kavárnu v Ivančicích

Autoři | Foto Potraviny na pranýři

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce uzavřeli Kočičí kavárenský klub v Ivančicích. V provozovně na Palackého náměstí odhalili špínu, zápach i špatně skladované potraviny. Kavárna zůstane zavřená, dokud se majitelé nevypořádají s nedostatky.

Inspektoři si posvítili na Kočičí kavárenský klub v Ivančicích. Pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce čekalo nemilé zjištění. Provozovna na Palackého náměstí byla ve stavu, kdy ji museli okamžitě zavřít. K tomu došlo ve středu 17. září.

Podle informací, které inspektoři zveřejnili na svém webu Potraviny na pranýři, v podniku nalezli nevhodně skladované potraviny, nečistoty na podlaze a nevhodný zápach. Taktéž jim vadil zanedbaný úklid a hromadění odpadu.

„Hrozí riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor. Velikost či uspořádání prostor pro výrobu a skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi. Prostory provozovny byly využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin,“ uvedli inspektoři na webu, kde také zveřejnili fotky z místa.

Pro znovuotevření provozovny je standardně potřeba opakovaná kontrola ze strany inspekce. „Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve standardní postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky SZPI, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, potravináři kontrola, špína

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.