Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jižní Morava dá miliony na protidrogovou prevenci ve školách i vězeních

Na protidrogovou prevenci ve školách či vězeních se letos zaměří jižní Morava. Radní odsouhlasili, že na podporu příslušných programů vyčlení desetimilionovou dotaci z krajského rozpočtu. Zaměří se na mládež, u které hrozí rizikové chování.

Finanční podpora poputuje k organizacím, které se protidrogové prevenci dlouhodobě věnují. Kraj se chce zaměřit především na děti a mládež se zvýšeným rizikem výskytu rizikového chování či terénní preventivní činnost. Jednotlivé projekty mohou od Jihomoravského kraje získat podporu ve výši pětadvaceti tisíc až jednoho milionu korun.

Z dotace se tak zaplatí programy v nízkoprahových a poradenských centrech, vězeních nebo školách. „Těší mě, že se nám oproti loňsku podařilo částku navýšit o jeden milion korun. Nemůžeme podléhat iluzi, že naše mládež žije v bezpečném světě, proto je tu každá koruna důležitá,“ řekl k letošní podobě dotačního programu náměstek hejtmana Jiří Nantl (ODS). 

Široká veřejnost vnímá problém s drogově závislými například skrze odhozené injekční stříkačky, které se volně povalují v parcích či na chodnících. V Brně je situace nejhorší v okolí Malinovského náměstí, v Zábrdovicích a na Svitavském nábřeží. Při pravidelných akcích, které pořádá Městská policie Brno, posbírají strážníci v těchto lokalitách až stovky stříkaček za den.

Ohodnoť článek

Foto Štěpánka Badinová

Štítky prevence, drogy, městská policie, jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava dá miliony na protidrogovou prevenci ve školách i vězeních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.