Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně skončil hlavní městský architekt. Bojoval o územní plán, přesun nádraží i senát

Největší moravské město je bez hlavního městského architekta. Dosavadní šéf úřadu Michal Sedláček končí ve funkci po šesti letech. Město devětapadesátiletému odborníkovi na veřejný prostor neprodloužilo kontrakt a chystá na pozici vypsat výběrové řízení.

Sedláček zastával pozici od roku 2016, kdy magistrát po třinácti letech institut hlavního architekta obnovil. Do funkce přicházel jako respektovaný odborník s mezinárodním renomé. V minulosti pracoval například v New Yorku, Los Angeles nebo Moskvě, kde se podílel na mnoha významných projektech. Po návratu ze zahraničí nastoupil do Brna. Tam například podporoval přesun hlavního nádraží na jih města, řešil výstavbu protipovodňových opatření nebo chystal nový územní plán, jehož finální verzi ale nakonec zastupitelé loni v létě shodili ze stolu. Nyní v čele úřadu končí, jak se už dříve spekulovalo. Informaci potvrdila Kancelář architekta města Brna (KAM) na sociální sítí. 

S posledním dnem roku 2022 skončilo funkční období našeho zakladatele a zároveň prvního ředitele Kanceláře architekta města Brna. Děkujeme Michalu Sedláčkovi za veškerou práci, kterou pro město Brno dělal více než šest let. Vedením kanceláře byl pověřen náš kolega architekt Jan Tesárek,“ sdělil KAM, v níž aktuálně pracuje zhruba šedesát zaměstnanců a pod vedení Sedláčka organizovala šestnáct architektonických soutěží.

O konci Sedláčka se spekulovala už delší dobu. Zvláště poté, co se letos na podzim pokusil o zisk senátorského křesla, když kandidoval pod hlavičkou TOP 09 a KDU-ČSL. Nakonec ale do horní komory parlamentu neproklouzl, když skončil na nepostupovém třetím místě. Kam budou směřovat jeho další kroky respektovaného odborníka zatím není jasné. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Sedláček/Facebook

Štítky Brno, Kam, Architektura, Sedláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně skončil hlavní městský architekt. Bojoval o územní plán, přesun nádraží i senát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.