Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno získá nejmodernější kancelářskou budovu ve střední Evropě, vyroste v areálu Vlněny

PR článek

Ambiciózní projekt se chystá v moravské metropoli, kde v areálu bývalého národního podniku Vlněna vyroste nejmodernější kancelářská stavba ve střední Evropě. Vlastník plochy, společnost CTP, staví nový objekt, který vynikne designem i technologickými vychytávkami včetně doručování pošty drony.

Budova, kterou developer představil veřejnosti, dostane označení I. Vyroste do výšky 61 metrů a nabídne špičkové zázemí pro firmy. „S každým dalším projektem chceme posouvat laťku o něco výše. V případě budovy I propojujeme prémiový design s nejmodernějšími technologiemi. Nové možnosti přinese unikátní fasáda, stejně jako celý koncept chytrých kancelářských prostor,“ vyzdvihuje Jakub Kodr, obchodní ředitel CTP ČR.  

Prosklená budova 

Plánovaná nemovitost, která vyjde na více než půl miliardy korun, se stane v pořadí devátou nově postavenou budovou v areálu bývalé textilky. Chátrající fabriky srovnali ve městě se zemí v roce 2016, čímž začalo na téměř osmdesáti tisících metrech čtverečních budování nové multifunkční čtvrti, ve které budou moderní kanceláře, retailové, ale residenční prostory. Nejmodernější objekt vyroste v roce 2024. Pozornost upoutá zejména skleněnou fasádou, jež nemá v Evropě obdoby. Díky prosklené části získají lidé v připravovaných prostorech atraktivní výhled na Brno i optimální světelné podmínky.

„Budova I bude vynikat svým jedinečným designem i celkovým technologickým pojetím, díky kterým půjde nejen o krásnou stavbu, ale také o vysoce funkční kancelářské prostory,” říká Václav Hlaváček, architekt Studia acht, které se na projektu podílí společně s renomovanými společnostmi Sauter či MFS Group.

Nejmodernější brněnský cowork Clubco otevřel dvě nová patra sdílených kanceláří

Nejmodernější brněnský cowork Clubco se od září rozrostl o dalších 2 000 m2 flexibilních kanceláří. Dvě nová patra v areálu Vlněna otevřela své dveře jen krátce po oslavách prvního roku existence coworku. Developer CTP tak reaguje na rostoucí...

Regulaci osvětlení i kvalitní vzduch

Budova vynikne nejen architektonicky, ale také díky technologiím. Počítá se s tím, že třeba ideální osvětlení místností, vnitřní prostředí, spotřeby energií, ohlídají chytré technologie. Kvalita ovzduší se nastaví například podle počtu lidí v místnosti nebo osvětlení dle svitu slunce. Další chytrou vymožeností je inteligentní systém topení, chlazení či rekuperace. Umožní se tak automatická kontrola kvality vzduchu, což dotvoří ideální podmínky pro práci. 

„S CTP spolupracujeme už řadu let a společně se nám daří budovat úspěšné projekty, které svými nejmodernějšími prvky, ať už architektonickými, či technologickými, posouvají hranice moderních kancelářských budov,“ sděluje architekt Hlaváček ke spolupráci s Vlněnou, kde v dalších letech vyrostou byty a ještě jedna další kancelářská budova označená písmenem K.

Developer CTP finišuje s přeměnou Ponávky v Brně. Chystá moderní budovu i cyklostezku

Bývalý průmyslový areál brněnské Ponávky je minulostí. Plocha někdejších škrobáren doznala výrazných změn, po nichž se zanedbané území proměnilo na moderní čtvrť s bydlením, službami, kancelářskými plochami i relaxační zónou. Finálním završením...

Poštu doručí drony

Jednou z největších zajímavostí, kterou nová nemovitost určená k pronájmu nabídne, je doručování pošty pomocí dronů. Podle Kodra se systém dronové pošty v navrhované podobě dosud v Česku nikde nevyužívá. „Řešení, které jsme společně navrhli, není jen pro aktuální potřeby, ale hlavně řešení vizionářské do budoucnosti. Tímto krokem pomůžeme v rozvoji služeb pro Drone Delivery a vytvoříme společně místa, kde tyto zásilky mohou být bezpečně předány," dodává Luboš Lněnička, produktový manažer z 3L Robotics, jež za nápadem stojí. 

CTP je největším evropským vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí s více než 9,9 miliony metrů čtverečních pronajímatelných prostor v celkem deseti zemích. V březnu roku 2021 společnost úspěšně vstoupila na burzu Euronext Amsterdam. CTP je jediným developerem v regionu, který má celé své portfolio certifikované dle standardů udržitelnosti BREEAM. V průběhu roku 2021 se společnosti podařilo dosáhnout závazku být udržitelným podnikem a získat certifikát uhlíkově neutrální společnost.   

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, CTP, Výstavba, Vlněna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno získá nejmodernější kancelářskou budovu ve střední Evropě, vyroste v areálu Vlněny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.