Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno dá milionovou finanční injekci na provoz kluziště v židenické Zbrojovce

Brněnská radnice vyčlení čtyři miliony korun na to, aby pokryla náklady na provoz mobilního kluziště, jež se nachází v bývalém industriálním areálu židenické Zbrojovky. Návrh radních nyní poputuje do zastupitelstva.

Mobilní kluziště, jež je aktuálně součástí někdejšího průmyslového areálu, který developer proměňuje na moderní čtvrť, bylo původně součástí vánočních trhů na Moravském náměstí. Letos se ale pod sochou markraběte Jošta nebruslilo, protože zařízení a technologie zapůjčil úřad městské části Brno-střed magistrátu. Ten chce plochu nabídnout lidem při konání olympijského festivalu, jenž se v židenickém areálu uskuteční v únoru. Veškeré náklady na zajištění montáže a provozu kluziště pokryje Brno z vlastního rozpočtu města.

Jsem rád, že město uhradí náklady spojené s mobilním kluzištěm v areálu Nové Zbrojovky, kde se bude také odehrávat letošní Olympijský festival. Kluziště bude přístupné po celou bruslařskou sezonu,“ uvedl radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Podle informací radnice vyjde montáž a demontáž kluziště na něco přes dva miliony korun, provozní výdaje přesáhnou půl milionu korun, spotřeba energie na necelých milion korun  a výdaje na pořízení hranolů a podkladních desek na 450 tisíc korun. O tom, zda kluziště dostane finanční injekci, rozhodnou nyní zastupitelé. Ti se budou návrhem zabývat na nejbližším zasedání.

V Brně se letos pod Joštem bruslit nebude. Kluziště nahradí stánky a kolotoč

Lidé v Brně si letos nezabruslí pod sochou markraběte Jošta. Místo oblíbené atrakce, která dotváří vánoční atmosféru moravské metropole, vyrostou na místě stánky a kolotoč. Kluziště se přesune do areálu Nové Zbrojovky, kde se stane součástí...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Bruslení, Kluziště, Dotace, olympijské hry, Jošt Moravský, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno dá milionovou finanční injekci na provoz kluziště v židenické Zbrojovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.