Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brňané mohou nasát vánoční atmosféru na virtuálních trzích

Po nařízení vlády, které začalo platit společně s nouzovým stavem v minulém týdnu, se z nachystaných stánků na brněnských náměstích stala jen opuštěná připomínka blížících se Vánoc. Aby letos oblíbené adventní trhy nezmizely úplně, vznikly virtuální Brněnské trhy, jež podporují lokální prodejce.

Vánoční hudba, atmosféra předvánočních večerů a několik náměstí plných nazdobených stánků. Brněnské virtuální adventní tržiště s tematickým vánočním zbožím, jídlem i řemeslnými výrobky, vzniklo v reakci na nešťastnou situaci, do níž se po zrušení klasických adventních trhů dostali místní prodejci. Své nakoupené zboží, do kterého mnohdy investovali desetitisíce korun, museli v pátek 26. listopadu ze dne na den zabalit.

Aby přípravy na adventní období, které u mnohých trvaly několik měsíců, nepřišly vniveč, obsadili lokální drobní obchodníci právě virtuální zelené stránky. Při online průchodu zasněženými náměstími se mohou virtuální návštěvníci dostat na e-shopové stránky jednotlivých prodejců.

„Soustředíme se na výběr menších regionálních prodejců, na podporu řemeslníků a malých provozovatelů. Tuto aktivitu děláme takřka z celé části na naše náklady. Myslíme totiž, že i po malých kapkách lze naplnit velkou nádobu," vysvětlili organizátoři z komunikační agentury Promo Planet, kteří za projektem stojí. Na online náměstích najdou zájemci prodejce vín, potravin, oblíbeného turbomoštu nebo ručně vyrobených šperků.

 S podobnou myšlenkou na podporu podnikatelů přišly také další lokální online trhy pro Jihomoravský kraj, které se usídlily na sociálních sítích. Projekt vybízí k nakoupení alespoň jednoho vánočního dárku od českých živnostníků. „Už loni před Vánoci jsme v celé zemi rozproudili prodeje navzdory zrušeným trhům. Ty i přes všechny sliby nebudou ani letos, přitom se jedná o nejdůležitější část roku pro většinu zlatých českých ručiček. Proto jim nabízíme možnost propagovat se a prodávat v silné online komunitě,“ řekla iniciátorka projektu Darujeme české Vánoce Hana Šormová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brnensketrhy.cz

Štítky adventní trhy, zelný trh, virtuální trhy, prodej, živnostníci, Brno, Vánoce, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané mohou nasát vánoční atmosféru na virtuálních trzích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.