Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veselí se dočkalo. Má zrekonstruované náměstí, na kterém je i pódium

Kryté pódium, vodní prvek nebo stojany na kola. Veselí nad Moravou na Hodonínsku se pyšní novým náměstím. Moderní podoba prostoru v centru města nabízí ideální podmínky pro pořádání kulturních akcí od vánočních trhů až po koncerty. Nechybí ani zeleň, která plochu ochladí v horkých letních měsících.

Největší dominantou tamějšího náměstí Míru je nové kryté pódium. Při návrhu se dbalo na to, aby plocha, kterou doplňuje pódium k pořádání kulturních akcí, sloužila co nejvíce veřejnosti. Podél centrálního veřejného prostranství najdou mísní nášvětvníci informační kiosky, stojany na kola, veřejné osvětlení, odpadkové koše nebo vodní prvek. Za nynější podobou prostoru stojí architekt Tomáš Velehradský.

Prostor doplňují stromy, jež v létě poskytnou ochlazení i pro přehřívanou fasádu základní umělecké školy. „Přejeme si, aby náměstí bylo využívanou a vyhledávanou lokalitou pro občany všech věkových kategorií, a stalo se srdcem našeho města v tom pravém slova smyslu,“ uvedl starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (TOP 09). 

Rekonstrukce, která vyšla na bezmála padesát milionů korun, začala v říjnu minulého roku. Slavnostního otevření se náměstí Míru dočkalo ve středu, kdy se otevřely stánky s pochutinami, nechyběl ani bohatý kulturní program v čele s vystoupením zpěváků, chůdaře nebo ohňostrojem. Jedná se již o druhou etapu modernizace, první skončila v roce 2018.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Veselí nad Moravou/Vojtěch Peša

Štítky Veselí nad Moravou, náměstí, rekonstrukce, modernizace, okres Hodonín, Petr Kolář, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veselí se dočkalo. Má zrekonstruované náměstí, na kterém je i pódium  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.