Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnské městské části dostanou příští rok 1,9 miliardy, schválili zastupitelé

Zastupitelé města Brna dnes schválili, že městské části příští rok dostanou 1,9 miliardy korun do rozpočtů. Je to o 162 milionů více než v letošním roce. Letos dostaly městské části méně s ohledem na úspory kvůli pandemii koronaviru. Primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) uvedla, že oproti letošku je částka o devět procent vyšší. Brno má 29 městských částí.

Město loni kvůli pandemii koronaviru a očekávanému propadu příjmů šetřilo. Kromě jiného schválilo na letošní rok městským částem meziročně o pět procent méně. Nyní jim tedy částku zpět dorovná a dá jim něco navíc. Ze státního rozpočtu půjde přes 205 milionů korun, z rozpočtu města 1,7 miliardy. „Nejvíce si městské části polepší u takzvaných neúčelových dotací, které meziročně vzrostou o 150 milionů. O způsobu využití těchto financí rozhodují výhradně zastupitelstva městských částí,“ uvedla Vaňková.

Město mělo od loňského prosince schválený na letošní rok rozpočet s příjmy 13,8 miliardy a výdaji 15,3 miliardy korun. Rozdíl měly dokrýt přebytky a případně úvěr. Kvůli pandemii si Brno mohlo půjčit až dvě miliardy korun. Zatím ale žádné peníze nečerpalo. Na konci letošního ruku by měl být dluh města 2,7 miliardy korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky Brno, Městské části, Samospráva, Vaňková, městská část, pandemie covidu-19, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské městské části dostanou příští rok 1,9 miliardy, schválili zastupitelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.