Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novinka v Brně. Kavárny a hospody otevřou venkovní zahrádky i v zimě

Restaurační zahrádky v centru moravské metropole budou mít letos otevřeno i v zimě a době konání vánočních trhů. Novinku oznámila městská část Brno-střed, jež chce tímto krokem prodloužit provozovatelům sezonu, kterou znovu výrazně ovlivnila covidová pandemie.

Nové opatření umožňuje otevřít provozovatelům podniků venkovní zahrádky rovněž v listopadu a prosinci, kdy se ve městě konají adventní trhy. Doposud sklízeli podnikatelé židle a stoly z ulic už v říjnu. Počítá se s tím, že restauratéři uzpůsobí posezení zimnímu počasí.

Zároveň chceme podpořit naše místní podnikatele v centru města. Restaurační zahrádky mohli provozovat po celý rok 2021 doposud zdarma, teď si mohou přidat dva měsíce navíc,“ uvedl starosta městské části Brno-střed,“ sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Ke stánku nebo na zahrádku

Radnice v současné době eviduje zhruba sto zájemců, kteří plánují v zimním období otevřít venkovní zahrádku, které se letos stanou součástí adventních trhů například na náměstí Svobody a Zelném trhu. Lidé získají možnost si vybrat, jestli se občerství u stánku trhovců, nebo zajdou posedět na zahrádku.

Úřad rovněž stanovil podmínky a pravidla pro podnikatele, která jsou lehce odlišná než pro letní provoz. „Provozovatelé budou na zahrádkách moci používat ohřívače. Většina provozovatelů chce své zahrádky koncipovat takzvaně na stojáka a počítá i s prodejem teplých nápojů s sebou. Bude zde platit klasická otevírací doba, a to mimo historické centrum do 22.00 hodiny a v historickém centru do 24.00 hodiny,“ popsala mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, Zahrádky, Vánoční trhy, Brno-střed, zima, městská část, Vojtěch Mencl, ODS, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novinka v Brně. Kavárny a hospody otevřou venkovní zahrádky i v zimě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.