Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S opravami v Mikulčicích budou až do Vánoc pomáhat brněnští učni

Od dnešního rána pomáhá dvanáct studentů Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy v Mikulčicích na Hodonínsku, které v červnu poškodilo řádění tornáda. Následky pohromy jsou stále živé a při opravách poničených budov chybí řemeslnicí. Právě ty nahradí brněnští učni.

Do Mikulčic se sjeli mladí klempýři, zedníci, tesaři i pokrývači, kteří budou v zasažené obci pomáhat až do Vánoc. Výpomoc bude součástí jejich praxí, jež absolvují každý druhý týden. Společně s učni se na místo vypraví tři až pět mistrů, kteří na své žáky dohlédnou. „Neexistuje lepší reklama na učňovské školství než tahle akce. Budoucí řemeslníci z Bosonoh ukáží, že umí zabrat a pracovat, a ještě se toho v praxi hodně naučí. A hlavně je to tam fakt potřeba,“ uvedl k situaci jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Učni pomohou se stavbou nové střechy vodárny či čtyři sta metrů dlouhé hřbitovní zdi. „Tento výjezd považujeme za nesmírně důležitou součást výchovně-vzdělávacího procesu, protože naším cílem je zejména připravit řemeslníky v oblasti stavebnictví, kteří umí a chtějí přiložit ruce k dílu všude tam, kde je to třeba,“ řekl ředitel bosonožské střední školy Jiří Košťál.

Ubytování naleznou žáci na internátě Integrované střední školy Hodonín, Mikulčice jim navíc zajistí obědy i večeře. Pomoc učňů vítá obec především s nedávným příchodem chladnějšího podzimu a nejistého počasí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv JMK

Štítky Mikulčice, tornádo, oprava, hodonínsko, učni, Vánoce, řemeslo, střední škola, okres Hodonín, Jan Grolich, KDU-ČSL, Bosonohy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Tak budou pomáhat učni nebo dvanáct studentů Střední školy stavebních řemesel Brno? No jestli toho umí tolik, jak redaktůrek, který (asi po genderových studiích nebo bakalářské práci na téma Sociální antropologie) napíše slovo "klempýři", tak si umím představit to dílo.

Úterý, 5. října 2021, 07:19Odpovědět

S opravami v Mikulčicích budou až do Vánoc pomáhat brněnští učni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.