Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tchaj-wan poslal na pomoc jižní Moravě 6,5 milionu korun

Štědrý dar v hodnotě 6,5 milionu korun se objevil na kontě transparentní sbírky Jihomoravského kraje určené lidem poškozeným tornádem. Peníze věnovala zasaženým oblastem tchajwanská vláda a obyvatelé tohoto ostrovního státu. O příspěvku informovala primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS).

Jihomoravany postižené tornádem podpořil podle Vaňkové Tchaj-wan bez dalšího zviditelňování a s odůvodněním, že přítel v nesnázích je skutečný přítel. Dárcovství mezi zeměmi zprosředkovala Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář v Praze. „I z naší strany jsou jakákoliv další slova nadbytečná a jen by rozmělňovala hodnotu celého daru, která považuju za skutečně výjimečný nejen vzhledem k jeho výši,“ okomenovala dar v hodnotě 6,5 milionu korun primátorka. 

Tchajwanci z města Taoyuan jsou s Brnem v kontaktu již delší dobu a jednají o rozšíření vzájemné spolupráce. S vedením města vedli diskuze o zkušenostech z boje proti koronavirové epidemii, v němž se Tchajwanci ukázali jako premianti. Brno v době potřeby také obdarovali ochrannými pomůckami.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky tornádo, bouře, pomoc, jižní morava, Tchaj-wan, Jihomoravský kraj, Brno, Markéta Vaňková, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tchaj-wan poslal na pomoc jižní Moravě 6,5 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.