Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za Lužánkami vyroste tréninkové centrum mládeže s travnatou plochou

Čtyři travnatá hřiště a k tomu sportovní zázemí. Brno plánuje vystavět za Lužánkami v areálu bývalého stadionu nová tréninková hřiště pro mládež. Návrh vzešel z projektu participativního rozpočtu, v němž hlasováním získal druhé místo.

V areálu bývalého stadionu za Lužánkami se začne s výstavbou nové travnaté plochy o výměře 7 500 metrů čtverečných. Nápad, který tento týden podpořili brněnští radní, vzešel z projektu participativního rozpočtu z roku 2020. Navrhl jej bývalý fotbalista Petr Švancara, jenž se již dříve pokusil oživit snahy o výstavbu nového stadionu.

Projekt se díky podpoře Brňanů dostal hlasováním až na druhé místo ve výzvě Dáme na vás. Nový záměr počítá s vybudováním čtyř hřišť, která by využívali nejen mladí fotbalisté z různých brněnských klubů, ale také hráči ostatních sportů, jako jsou florbal, americký fotbal nebo lakros. 

Navrhovaný projekt dá za vznik jednomu z největších tréninkových center mládeže v brněnském regionu, zhotovení travnaté plochy však musí počítat s daným finančním limitem dle zásad rozpočtu Dáme na vás, jenž činí tři miliony korun. Kromě rekonstrukce trávníků ale město investuje také do zázemí pro sportovce, které vyjde na sedm milionů korun. „Společnost STAREZ-SPORT obstará projektovou dokumentaci, zařídí realizaci projektu a bude centrum také provozovat,“ vysvětlil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dejme za Lužánkami Š(v)ANCI mladým

Štítky hřiště, fotbal, sport, Lužánky, projekt, rozpočet, FC Zbrojovka Brno, Petr Švancara, KDU-ČSL, Brno, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Lužánkami vyroste tréninkové centrum mládeže s travnatou plochou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.