Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Otevřou zoologické zahrady, v Brně lákají na přírůstky

Na rozvolňující se opatření zareagovaly také zoologické zahrady na jižní Moravě. Od pondělí se mohou návštěvníci vydat do Brna, Vyškova i Hodonína.

Zoologické zahrady se vracejí do běžného režimu a otevírají své brány. Zájemci je mohou navštívit od pondělí 12. dubna. V areálech budou platit některá omezení, zakázaný je vstup do vnitřních prostor včetně pavilonů a počet návštěvníků nesmí překročit dvacet procent kapacity zahrady.

Uvolnění opatření zahrady po čtyřech měsících vítají. „Nejen z důvodů ekonomických, ale také proto, že zahrada je bez návštěvníků smutná. Prakticky to pro nás znamená, že od příštího týdne se vracíme z takzvaně víkendového na normální režim. Zejména se to týká našich zaměstnanců, kteří poskytují běžné služby návštěvníkům,“ popsala mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková

Právě brněnská zoo se na návrat do bězného režimu intenzivně připravuje, v areálu se provádí jarní úklid a úpravy, které korespondují s platnými opatřeními. Otevřená budou občerstvovací okénka a zahrada láká také na nové přírůstky. „Konkrétně u nás se mohou návštěvníci těšit na nově narozené takiny, klokany nebo dvě malá velblouďata,“ uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Do Hodonína i DinoParku

Podobná nálada panuje také v hodonínské zoo. „Na návštěvníky se těšíme a momentálně jsme ve fázi příprav, kontrolujeme ubikace zvířat, aby bylo vše v pořádku a lidem se u nás líbilo,“ objasnila mluvčí zahrady Marie Blahová.

Dvacet procent kapacity znamená pro Zoo Hodonín asi sedm set osob. Běžně se v aprílovém období v areálu tolik návštěvníků naráz nesejde, vedení tedy počty regulovat nebude. Vstupenky se prodávají na pokladně nebo online, permanentky z loňska bude možné prodloužit.

Své brány otevře také ZOO park Vyškov, který se zaměřuje na chov domácích a hospodářských zvířat. Společně s ním zahájí provoz nedaleký DinoPark. Fungovat bude na rozdíl od zoo pouze o víkendech, a to od 17. dubna.

Ani ve vyškovské zoologické zahradě se návštěvníci nemusejí předem registrovat, vstupenku mohou zakoupit na místě nebo online. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Brno

Štítky zoo, zahrada, zvířata, Brno, Vyškov, Hodonín, dinopark, zoologická zahrada, Zoologická zahrada Brno, Jihomoravský kraj, Zoologická zahrada Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevřou zoologické zahrady, v Brně lákají na přírůstky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.