Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnská zoologická chce dopřát luxus africkým prasatům

Brněnská zoo plánuje vybudovat novou expozici afrických prasat a mangust. K uskutečnění záměru po na svém posledním jednání souhlasili se zpracováním investičního záměru na její vybudování.

Brněnská zoo počítá, že nový domov afrických prasat a mangust, bude součástí již existujícího výběhu Safari. Nová expozice bezprostředně naváže na Africkou vesnici. „V současné době je vedle Africké vesnice místo, na které nemají návštěvníci řístup,“ uvedla mluvčí Zoo Brno Monika Brindzáková.

Nápad vybudovat lepší zázemí pro nášvtěvnicky oblíbena zvířata není nový. Pod Mniší horou vznikl nápad před více než patnácti lety. „Podaří se tak rozšířit počet chovaných druhů zvířat a návštěvníci si budou moci užít novou část zoologické zahrady mezi ostrovem pro lemury a termitištěm. Prohlídková trasa, dosud ukončená výhledem na expozici Safari z krytého altánku, se nově propojí s vyhlídkou u afrických chýší,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL)

Bezbariérová plošina

Ke stávajícímu altánku se přistaví budova pro prasata a mangusty, jejíž plochá střecha vytvoří vyhlídkovou plošinu pro návštěvníky. Vyhlídková terasa bude mít navíc bezbariový přístup. Vznikne v blízkosti afrických chýší vznikne vyhlídka nad pomyslnou roklí. Pod vyhlídkou poteče potokcož ještě zvýší atraktivitu expozice. Předběžný odhad Zoo Brno na investici činí 5,1 milionu korun. Se zpracováním potřebných dokumentů a podáním žádosti o stavební povolení se počítá v příštím roce. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Zoo Brno, investice, prasata, Zoologická zahrada Brno, vyhlídka, Petr Hladík, luxus, KDU-ČSL, Mniší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoologická chce dopřát luxus africkým prasatům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.