Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

První dítě roku 2021 na jižní Moravě se narodilo v Břeclavi. Rozálka přišla na svět čtyři minuty po půlnoci

Prvním dítětem narozeným v roce 2021 na jihu Moravy se stala holčička Rozálie, která přišla na svět v Nemocnici Břeclav čtyři minuty po půlnoci. Informovala o tom Alena Knotková z Krajského úřadu Jihomoravského kraje.

Děvčátko měří 49 centimetrů a váží 3130 gramů. „Od Jihomoravského kraje obdrží první novoroční miminko drobné dárky, maminka kytici, nebude chybět ani písemná gratulace od hejtmana Jana Grolicha," uvedla Knotková.

Druhým miminkem letošního roku je děvčátko narozené ve Vyškově v 1:45, prvním brněnským dítětem roku je chlapec narozený ve 3:30 ve fakultní nemocnici Brno v Bohunicích.

Také v minulých dvou letech se první dítě roku v kraji narodilo v Břeclavi. Loni byla Laura narozená pouhou minutu po půlnoci dokonce prvním dítětem narozeným v celém Česku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Břeclav

Štítky první dítě, Břeclav, jižní morava, Jihomoravský kraj, Nemocnice Břeclav, Morava, Jan Grolich, Fakultní nemocnice Brno, Vyškov, Česko, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První dítě roku 2021 na jižní Moravě se narodilo v Břeclavi. Rozálka přišla na svět čtyři minuty po půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.