Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dárkové poukazy budou jedním ze symbolů letošních Vánoc

Oblíbenými dárky k Vánocům jsou za poslední léta dárkové poukazy. Jak na zážitky, tak na potraviny a jiné výrobky. Jiří Kučera daruje každý rok někomu alespoň jeden. „Přijde mi to jako fajn dárek, který potěší jak blízkého, tak pomůže v dnešní době i malým podnikatelům," říká a dodává, že dnes je opravdu z čeho vybírat.

S cestováním se příliš nepočítá

Jiří nejčastěji hledá na Slevomatu. „Je fajn, že tu najdu poukazy s různorodou tématikou, od pobytů po nový pár bot. Co se týče těch pobytů, v těch jsem letos trochu skeptický. Je možné, že vládní opatření ohledně koronaviru opět začnou přitvrzovat a je tedy škoda někomu dávat pod stromeček dárek, který třeba ani nevyužije," sděluje. 

„Vládní opatření nás samozřejmě ovlivňují, ale s tím bohužel nic neuděláme. Nejvíce to pociťujeme právě v cestování, které teď na podzim zcela zamrzlo. Nicméně posílili jsme kategorie klasického zboží, kde se nám dařilo lépe. Češi jsou v krizi solidární a podporují loklání výrobce. Pro menší podnikatele jsem důležitým partnerem, protože jim dokážeme získat zákazníky," říká tiskový mluvčí společnosti Slevomat Tomáš Holý. 

Lidé se snaží podpořit malé podniky

Holý dodává, že dárkové poukazy budou jedním ze symbolů letošních Vánoc. S tím, jak zásilkové služby nestíhají doručovat, tak zákazníci sahají po jistotách formou poukazů. Ty mají navíc dlouhé doby platností. Nejvíce se prodávají zážitkové a cestovní, a to od wellness, masáží, přes ubytování. „Konkrétně Fotoprodukty se stávají jedním z nejžádanějších dárků. Kalendáře, obrazy, nebo hrnky a polštáře s vytištěnou vlastní fotografií se staly jedním z nejžádanějších trendů letošních Vánoc," sděluje Holý.

Pavel Kopřiva letos také vybral dárky ve formě poukazů. „Vybral jsem převážně ovocná vína, která velká část mé rodiny a přátel ocení. Snažím se zárověn být i solidární k maloobchodům a chci je svým nákupem poukazu podpořit. Dnešní doba je pro ně opravdu velmi nepříznivá, ani si to neumím představit," říká. 

„Drobní obchodníci nemohou sami konkurovat velkým a zajetým eshopům. Online prodeje jim tak zdaleka nekompenzují díru v obratu způsobenou uzavřením maloobchodních prodejen, snažíme se jim tedy pomoci alespon online. Zákazníků je spoustu z čehož mají lokální podnikatelé radost,” uzavírá aktuální dění na trhu ředitel Slevomatu Ladislav Veselý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky poukazy, vládní opatření, e-shop, Vánoce, Jiří Kučera, Tomáš Holý, Slevomat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárkové poukazy budou jedním ze symbolů letošních Vánoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.