Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Husa na provázku uspořádala Mikuláše naruby, lidé darovali jídlo

Netradiční mikulášskou akci uspořádali v sobotu odpoledne herci a pracovníci brněnského divadla Husa na Provázku. Tentokrát si ale na Mikuláše zahráli všichni příchozí lidé a místo vyzvedávání dárků dárky přinesli. Dárky to ale nebyly ledajaké, lidé přispívali trvanlivým jídlem, hygienickými potřebami nebo penězi, ty si poté vyzvedne potravinová banka.

"Akce se setkala s velkým ohlasem, lidé často nosili věci, které sami nakoupili, a naše zásoby se dokonce vyprodaly. Museli jsme běžet doplnit zásoby do nedalekého supermarketu," uvedla mluvčí divadla Alžběta Nagyová.

Mikuláš s andělem a čerty vstupovali od 14:00 pravidelně každou půlhodinu na balkón divadla orientovaný na Zelný trh, aby děti pod balkónem pobavili dvacetiminutovým vystoupením. Při něm jednak vybírali od lidí trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, ale také v košíčku spouštěli dětem malé balíčky se sladkou odměnou.

"Jsem ráda, že rodiče často posílali samotné děti, aby potraviny předaly. Často to bylo spojeno právě s vysvětlením, že tím pomáhají dětem, které se nemají tak dobře jako ony," podotkla Nagyová.

Mikuláš naruby zájmem lidí předčil očekávání pořadatelů, kteří uvažují, že s potravinovou bankou naváží pravidelnou spolupráci. "Společně to vyhodnotíme až v pondělí, ale hezky by to odpovídalo naší snaze dělat dobré skutky," dodala Nagyová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MUNI.CZ

Štítky ČR, divadlo, sociální, charita, Mikuláš, Brno, FOTO, jídlo, Divadlo Husa na provázku, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Husa na provázku uspořádala Mikuláše naruby, lidé darovali jídlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.