Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Rebelové pochodovali Brnem v pietě za vyhynulé živočichy

Členové hnutí Extinction Rebellion a Animal Rebelion uspořádali dnes smuteční pochod, aby uctili památku vyhynulým druhům. Sešli se zde, aby vyjádřili nesouhlas s tím, že my lidé jsme vyhladili až 30 procent živočišných druhů na planetě.

Můžeme si za to sami

Hlavním bodem celé akce bylo upozornit na to, že lidská činnost má za následek postupné vymírání živočichů na planetě, a právě probíhá šesté masové vymírání druhů. Klimatická krize má za následek, že v různých částech světa vymírají živočichové kvůli narůstající teplotě. „Vyhubení se z velké části děje kvůli klimatické krizi, která je způsobena emisemi. Klimatická krize prvně dopadá na globální jih a nejchudší regiony, musíme si však uvědomit, že postupem času bude dopadat i nás,“ uvedla členka hnutí Jana Srncová.

Přes 70 procent lidí začíná vnímat klimatickou krizi za problém, se kterým je potřeba bojovat. „Myslím si, že vymírání druhů je zásadní problém, který nás bude ovlivňovat do budoucna. Je zapotřebí informovat o problému další lidi a konat společenská shromáždění. Jedině tak můžeme zabránit korporacím v ničení planety,“ sdělil protestující Tomáš Písař.

Pochod za klima na náměstí Svobody

Desítky lidí v Brně pochodují za lepší klimatické podmínky pro naše děti ????

Zveřejnil(a) Brněnská Drbna dne Středa 23. září 2020

Staň se veganem

Živočišný průmysl aktivisté považují za markantní příčinu klimatické krize. Vytváří větší emise než emise způsobené dopravou, společně s lodní a leteckou. Živočišný průmysl podle slov aktivistů má za následek odlesňování lesů a vymírání moří a zabírá 83 procent zemědělské půdy, přičemž nám poskytuje pouze 18 procent globálního přísunu kalorií. „Situace je už vážná a je potřeba s tím něco dělat. Stala jsem se vegankou, abych aspoň nějakým způsobem napomohla planetě,“ řekla členka pochodu Natálie Zárubová.

Podle aktivistů bez produkce masa mléčných výrobků by se mohlo snížit využívání zemědělské plochy o velikosti Evropské unie. Snížením produkce živočišného průmyslu se zpomalí tempo odlesňování lesů a sníží se počet vymírajících druhů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky klimatická krize, pochod, Brno, hnutí, Extinction Rebellion, Animal Rebelion, živočichové, Extinction Rebelion, průmysl, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Rebelové pochodovali Brnem v pietě za vyhynulé živočichy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.