Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Židenicích má vyrůst vysílač třikrát vyšší než zástavba, pětatřicetimetrový stožár firma s nikým nekonzultovala

V Židenicích má vyrůst 35 metrů vysoký mobilní vysílač, zpráva vyděsila obyvatele, ale překvapila i zástupce městské části. Místostarosta Židenic Petr Kunc na sociálních sítích uvedl, že o plánované stavbě úřad neměl ani ponětí a rozhodně s ní nesouhlasí. Stožár třikrát větší než zástavba, který má posílit signál pro mobilní telefony, měla v místě postavit firma CETIN.

Jedna z obyvatelek ulice Komprdova, Klára Odehnalová, se podle výpovědi pro Deník obává znehodnocení nemovitostí okolo i nevzhkednosti stavby. S vysílačem, který má postavit telekomunikační společnost CETIN, nesouhlasí ani zástupci městské části. Ti tvrdí, že firma jim o stavbě nedala vůbec vědět, natož aby plány s městskou částí probrala, jak je obvyklé.

Podle místostarosty Petra Kunce je chování firmy nepřijatelné a označil ho na svých sociálních sítích dokonce za prasečinu. Firmu se městská část pokusila také kontaktovat a se situací je konfrontovat. Zpětné vazby se ale zatím nedočkala.

„Na naši výzvu zatím nikdo z CETIN nereagoval, včera Rada MČ jednomyslně vyjádřila zásadní nesouhlas s tímto záměrem." uvádí Petr Kunc na twitteru. S vysílačem jako takovým nemá městská část problém. Firmě by dokonce chtěla navrhnout postavit vysílač v části, která není obydlená, jak místostarosta uvedl pro Deník.

Zástupci firmy CETIN ale tvrdí, že s radnicí komunikovali delší dobu a na stížnost údajně budou reagovat. Mluvčí Klára Zavadilová pro Deník uvedla, že její kolegové teď spolu se zástupci úřadu budou hledat pro vysílač jiné místo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Kunc/twitter

Štítky vysílač, brno, Židenice, signál, místostarosta, městská část, Česká telekomunikační infrastruktura, Petr Kunc, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Malý

Mám zkušenost od známé, že u nich v obci chtěl CETIN také stavět vysílač. Ale před stavbou je kontaktoval a vše spolu vyřešili. Tak doufám, že tady to dopadne taky dobře.

Pondělí, 5. října 2020, 16:01Odpovědět

V Židenicích má vyrůst vysílač třikrát vyšší než zástavba, pětatřicetimetrový stožár firma s nikým nekonzultovala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.