Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Všechno jinak, ministr Vojtěch ustoupil. Roušky ve školách a obchodech povinné od září nebudou

Ve školách roušky od 1. září povinné nebudou, zavedou se jen tehdy, když se zhorší situace. Opatření se bude vázat na druhý, oranžový stupeň rizika na takzvaném semaforu, který hodnotí okresy podle míry rizika nákazy nemocí covid-19. Nosit roušky nebude od září potřeba také v obchodech, restauracích a službách pro zákazníky, jako jsou kadeřnictví a pedikúra. Znovu se epidemická situace zhodnotí koncem září, řekl dnes novinářům ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Změny oznámil pouhý den poté, co pravidla pro nošení roušek představil.

„Původně jsme k tomu přistupovali preventivně a byli jsme ujištěni, že jsme schopni promptně reagovat a případně zasáhnout plošnými opatření. Došli jsme k úpravě opatření - spíše jde o zacílení tam, kde vnímáme největší riziko. Týká se to zejména úřadů ochrany, zdravotnických zařízení, veřejné dopravy a volebních místností. To jsou místa, kde nadále chceme aby roušky nadále byly povinné,“ řekl po jednání epidemiologů s premiérem ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Babišovi se nařízení nelíbila, ministr otočil

O mimořádných opatřeních, která ve středu vydalo ministerstvo zdravotnictví, dnes ministr jednal premiérem Andrejem Babišem (ANO). Premiér ve středu řekl novinářům, že vydaná mimořádná opatření se mu nelíbí a obsahují spoustu výjimek, kterým nerozumí.

Proto se dnes sešel s Vojtěchem. Na schůzce byl také ministr školství Robert Plaga (za ANO), zástupci armády, hygieniků nebo Ústavu zdravotnických informací a statistiky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky roušky, koronavirus, nařízení, škola, rouška, Adam Vojtěch, ANO 2011, Andrej Babiš, Robert Plaga, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechno jinak, ministr Vojtěch ustoupil. Roušky ve školách a obchodech povinné od září nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.