Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Olympijský festival v Brně bude. Akce se přesouvá na příští léto

Pandemie koronaviru zhatila pořádání mnoha sportovních akcí. Tou největší, která se měla letos konat, byly Olympijské hry v Tokiu. Pro ty, kteří nemohou vyrazit do dalekého Japonska, připravoval Český olympijský výbor společně s městem Brnem Olympijský festival. Ten se, stejně jako Olympijské hry, přesouvá na příští rok.

První olympijský festival hostilo Brno v roce 2018 při příležitosti zimních olympisjkých her v  Pchjongčchangu. Na brněnské výstaviště tehdy dorazilo více než 150 tisíc lidí.

Festival na Riviéře, Prýglu a Kometě

„Letní variantu této akce jsme plánovali uspořádat ve sportovním areálu SKP Kometa, na přilehlém koupališti Riviéra a částečně na Brněnské přehradě. Bohužel nám to pandemie koronaviru nedovolí, a proto jsme dnes na jednání Rady města Brna schválili dodatek se společností Olympic Festival. Díky němu bude možné festival uspořádat v příštím roce,“ popsal radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý. Město na akci vyčlenilo 12,5 milionu korun. 

Obliba olympijských parků v Česku roste

Projekt olympijských parků je v Česku z dlouhodobého hlediska relativní novinkou. První vznikl při hrách v Soči v roce 2014 na pražské Letné, u letní olympiády v Riu už stály olympijské parky v Plzni, Pardubicích, Ostravě a na Lipně. Poslední při zimních olympijských hrách v Jižní Koreji hostilo právě Brno a také Ostrava.

Ohodnoť článek

Foto MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky olympijský park, Brno, festival, olympijské hry, pandemie covidu-19, Letní olympijské hry 2021, Český olympijský výbor, Japonsko, Česko, Jaroslav Suchý, Letní olympijské hry, Pchjongčchang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský festival v Brně bude. Akce se přesouvá na příští léto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.