Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Blansku na charitu vybrali už skoro tunu potravin

V Blansku pokračuje sbírka potravin, vybrala se jich už skoro tuna, z toho 557 kilogramů od obyvatel, dalších asi 400 kilogramů od škol, které darovaly potraviny nespotřebované v jídelnách. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí radnice Pavla Komárková. Město sbírku vyhlásilo ve spolupráci s charitou poslední dubnový den, potraviny chybějí chudším rodinám, samoživitelkám i lidem bez domova. Kvůli koronaviru se totiž neuskutečnila jarní část celonárodní potravinové sbírky.

První balíčky už zamířily do rodin, které to potřebují. "Vytipovali jsme ty nejpotřebnější, rodiny, které jsou závislé na sociálních dávkách, samoživitelky s více dětmi i jednotlivce, klienty, kteří přišli o práci, ty, kterým příjmy pokryjí například jen náklady na bydlení. Část z nich je na tom po výpadku příjmů opravdu tak špatně, že jim akutně chybí prostředky i na nákup základních potravin a takovou pomoc ocení," uvedla vedoucí oddělení sociálních služeb Iveta Čípková.

Pracovníci charity, kteří distribuci potravin zajišťují, rozvezli balíčky s potravinovou pomocí po Blansku i do okolních obcí v regionu. Bedny s potravinami putovaly například do Vilémovic Šebrova, Šošůvky, do Lipovce, Vratíkova nebo Letovic. Dostalo se na jednotlivce, ale také třeba čtrnáctičlennou rodinu.

Sběr potravin zatím až do odvolání pokračuje. Do Informační kanceláře Blanka v Rožmitálově ulici v Blansku lidé dosud nejčastěji přinášeli olej, mouku a těstoviny. Nyní by charita uvítala hlavně masové a zeleninové konzervy, cukr nebo nejrůznější trvanlivé potraviny pro děti, například dětské výživy, sušené mléko, marmelády či müsli.

Autoři | Foto Facebook Národní potravinová sbírka

Štítky ČR, správa, sociální, potraviny, Blansko, jídlo, charita, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku na charitu vybrali už skoro tunu potravin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.