Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jihu Moravy za posledních 24 hodin nepřibyl ani jeden případ nákazy koronavirem

Od sobotního rána nepřibyl na jihu Moravy žádný potvrzený případ nemoci covid-19, celkový počet případů od počátku pandemie zůstal na 432 případech.

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny leží pět pacientů s koronavirem ve vážném stavu. Dva jsou napojeni na mimotělní podporu života na přístroji ECMO, zbylí tři na plicní ventilaci.

Podle posledních informací od Krajské hygienické stanice se v kraji vyléčilo 201 lidí a 14 jich zemřelo, byli to lidé ve vysokém věku a s více vážnými nemocemi. Testům se podrobilo přes 5800 lidí a asi 250 je v karanténě.

Zasažené jsou všechny regiony a všechny věkové kategorie. Nejvíce potvrzených případů, kolem 150, je v Brně, přes 100 je jich na Břeclavsku, desítky na Brněnsku, Znojemsku, Blanensku a Vyškovsku a desítka na Hodonínsku. Nejméně případů je v dětské kategorii, nejvíce ve věkové kategorii od 25 do 34 let.

V celé České republice bylo od začátku pandemie k dnešním 08:25 podle ministerstva zatím 7352 lidí s prokázaným onemocněním, 219 lidí s nemocí covid-19 zemřelo, 2471 lidí se vyléčilo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, FN Brno

Štítky koronavirus, případy, jižní morava, COVID-19, Morava, nemoc, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno, Česko, okres Břeclav, okres Znojmo, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy za posledních 24 hodin nepřibyl ani jeden případ nákazy koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.