Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě se nakazil koronavirem jeden hasič, dvě zdravotní sestry a pět lékařů

V Jihomoravském kraji má nákazu koronavirem pět lékařů, dvě zdravotní sestry a jeden hasič. Prozradila to mluvčí kraje Monika Brindzáková. Nic bližšího k nakaženým neřekla. Dva lékaři a dvě sestry jsou z břeclavské nemocnice, která kvůli tomu musela zavřít oddělení ARO a ORL. V kraji bylo k dnešnímu ránu 103 nakažených.

Brindzáková neřekla, ze kterých měst pracovníci jsou. Jak už ale dříve informoval ředitel břeclavské nemocnice Petr Baťka, nakazili se tam dva lékaři a jedna sestra z ARO, druhá sestra byla z ORL. Nemocnice musela obě oddělení zavřít. Nyní jedná o jejich možném otevření v nejbližších dnech. Zhruba 60 pracovníků ARO mělo negativní test na koronavirus stejně jako asi 20 pracovníků ORL.

Záchranáři zatím naštěstí bez nakaženého

Nakažený personál naopak nemá zdravotnická záchranná služba, uvedla její mluvčí Michaela Bothová. Nakažení zdravotníci nejsou ani v nemocnicích v Kyjově, ve Znojmě, ani ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. Mluvčí Fakultní nemocnice Brno se sídlem v Bohunicích Pavel Žára bližší informace neměl a uvedl, že nemocnice nyní řeší záležitosti jako fungování po kybernetickém útoku nebo odběry vzorků u pacientů s podezřením na koronavirus. Nemocnice je hlavním střediskem v kraji pro odběr vzorků, na druhé straně se v pátek 13. března stala terčem kybernetického útoku, který vyřadil z provozu některé její počítačové systémy.

V karanténě je desítka hasičů

Mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška uvedl, že nakažený je jeden hasič a v karanténě je asi desítka hasičů. Mluvčí policie Pavel Šváb doplnil, že u žádného policisty není pozitivní výsledek na koronavirus, ale v karanténě jsou asi čtyři desítky policistů.

V České republice bylo ráno 1775 potvrzených případů nákazy koronavirem. Mezi nimi jsou i zdravotničtí pracovníci. Naposledy se nákaza potvrdila u primáře neurologie v nemocnici v Uherském Hradišti.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pexels.com

Štítky hasič, lékaři, zdravotní sestry, koronavirus, nákaza, jižní morava, COVID-19, lékař, Jihomoravský kraj, nemocnice, Nemocnice Kyjov, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Fakultní nemocnice Brno, Jaroslav Mikoška, Pavel Šváb, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se nakazil koronavirem jeden hasič, dvě zdravotní sestry a pět lékařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.