Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě je podle posledních čísel 41 potvrzených případů koronaviru

V Jihomoravském kraji ve středu večer 41 potvrzených případů nákazy koronavirem. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. V úterý večer byl počet 35, nárůst je tak o šest případů. Podle dřívějších informací hygieniků jsou nakažení z různých regionů v kraji.

Věkové rozpětí pacientů je od 20 do 85 let věku

Nakažení jsou například z Brněnska, Blanenska, Hodonínska, Znojemska nebo Břeclavska, kde se nakazili dva lékaři z břeclavské nemocnice. Věková kategorie je různá, onemocnění má například člověk s ročníkem narození 1999, ale i pacientka narozená v roce 1935. Část lidí se nakazila v zahraničí jako například v Itálii, Španělsku, Německu nebo USA, někteří se ale nakazili od nemocných v České republice.

Čtvrtý nejvyšší počet nakažených mezi kraji

Jihomoravský kraj má čtvrtý nejvyšší počet nakažených mezi kraji. Nejvíce je jich v Praze, a to k dnešnímu večeru 181, následuje Středočeský kraj s 56 případy a Olomoucký kraj s 51 nakaženými. Nejméně případů je zatím v Libereckém kraji, a to pět. V České republice bylo k dnešnímu večeru 522 potvrzených případů nákazy koronavirem.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, nakažení, počet, epidemie, růst, Jihomoravský kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Itálie, USA, Španělsko, Německo, okres Břeclav, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je podle posledních čísel 41 potvrzených případů koronaviru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.