Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Fakultní nemocnice Brno uzavřela areál, u vstupu měří všem příchozím teplotu

Všichni lidé, kteří vstupují do bohunického areálu Fakultní nemocnice Brno, musí projít stanem, v němž s nimi zdravotníci proberou účel návštěvy a změří jim teplotu. Důvodem zvýšených bezpečnostních opatření je šíření koronaviru. Na tiskové konferenci to dnes řekl náměstek ředitele nemocnice Ondřej Ludka.

„Vrátnice na Jihlavské je uzavřena a u vstupu před hlavní budovou je umístěn stan, kterým musí všichni příchozí projít. Ti, kdo mají zvýšenou teplotu nebo jiné příznaky, směrujeme na kliniku infekčních chorob. Pacienty, kteří nepřicházejí s akutními potížemi a mohou svou návštěvu odložit, odkláníme, ostatní pacienti dostanou roušku a pokračují na příslušnou kliniku," uvedl Ludka.

Podobná opatření od úterý zavede i Dětská nemocnice, která pod FN Brno spadá. Náměstek ředitele Dětské nemocnice Jan Blatný uvedl, že nemocnice zrušila všechny neakutní zákroky a vyšetření. „Bohužel, kvůli kyberútoku nemáme přístup do naší databáze, proto žádáme ty, kdo měli naplánovanou schůzku v nemocnici, aby kontaktovali ošetřujícího lékaře svého dítěte a nepřicházeli tak do nemocnice zbytečně," uvedl Blatný.

Platí také omezení, že s nemocným dítětem může přijít pouze jeden rodič, i ten ale musí projít kontrolou u vstupu. Dospělým se zvýšenou teplotou nebude umožněn vstup do budovy.

K dnešním 10:00 bylo na jižní Moravě bylo 21 lidí nakažených koronavirem, všichni jsou v dobrém zdravotním stavu, pět z nich leží ve FN Brno.

Ohodnoť článek

Štítky Fakultní nemocnice Brno, nemocnice, Jan Blatný, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Brno uzavřela areál, u vstupu měří všem příchozím teplotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.