Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Čtvrtou nakaženou koronavirem na jižní Moravě je žena z Blanenska

V Jihomoravském kraji je čtvrtý potvrzený případ nakažení koronavirem. Jde o ženu z blanenského okresu ve věku přes 30 let. Vrátila se z Itálie, kde byla lyžovat, uvedla dnes vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Podle ní je žena v bohunické fakultní nemocnici, kde je i čtyřiaosmdesátiletá žena s potvrzeným koronavirem. Dva první potvrzené případy, muž a žena z Brna, jsou v domácí karanténě.

Žena byla v lyžařské oblasti Passo del Tonale. „Je izolovaná ve Fakultní nemocnici Brno v Bohunicích, už je v dobrém stavu," uvedla Ciupek. Hygienici podle ní nyní provádějí epidemiologické šetření, aby zachytili lidi, se kterými byla nakažená v kontaktu.

V Jihomoravském kraji jsou čtyři potvrzené případy nákazy, všechny jsou podle Ciupek importované a mají napojení na Itálii. Muž a žena z Brna se vrátili z Itálie a potvrdila se u nich nákaza, seniorka hospitalizovaná v brněnské nemocnici se asi nakazila od dcery, která byla v Itálii.

Podle Ciupek hygienici měli k dnešnímu ránu v kraji více než 150 odběrů. Krom čtyř potvrzených případů jsou už desítky výsledků negativní a na desítky se čekají. V České republice je potvrzených 117 případů nákazy koronavirem, nejvíce v Praze.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, Brno, fakultní nemocnice, nakažená, jižní morava, případy, epidemie, Jihomoravský kraj, COVID-19, Itálie, okres Blansko, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, Fakultní nemocnice Brno, Brno-Bohunice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vendula Petru

Také bych uvítala detailnější informace a statistiku o nakažených. Ne jen celkové počty.

Sobota, 14. března 2020, 00:11Odpovědět

Iveta Maříková

Bylo by fajn vědět odkud KONKRÉTNĚ žena byla

Pátek, 13. března 2020, 15:08Odpovědět

Čtvrtou nakaženou koronavirem na jižní Moravě je žena z Blanenska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.