Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hudba v Brně: Sono, Metro i Fléda přesunují akce, Filharmonie Brno bude koncert streamovat

Nové nařízení zakazující všechny kulturní, sportovní a další hromadné akce nad 100 osob ovlivňuje výrazně i brněnské hudební dění. JazzFestBrno a Filharmonie Brno musí přesouvat naplánované koncerty, hudební kluby Sono a Fléda některé akce ruší a Metro omezuje kapacitu všech akcí na 90 návštěvníků.

Zrušený koncert bude Filharmonie Brno streamovat

Filharmonie Brno musela zrušit koncerty Obrázky z výstavy plánované na 12. a 13. března. Posluchači však o hudební zážitek nepřijdou, Filharmonie Brno se totiž rozhodla celou akci streamovat na webových stránkách a facebookovém profilu. Oproti plánu se koncert neuskuteční v Janáčkově divadle, ale v Besedním domě. Orchestr při něm obsadí celé hlediště.

Čtvrteční a páteční koncert byl prakticky vyprodán. Posluchači mohou vstupenky na zrušené koncerty vracet ode dne následujícího poté, co se měla akce uskutečnit. Vracejí se pouze ve filharmonickém předprodeji v Besední ulici, který je otevřen od pondělí do pátku od 13 do 19 hodin. „Zatím je jisté, že nebudeme hrát ani příští týden, kdy máme čtyři vyprodané koncerty. I na tyto budeme vracet vstupné,“ doplnila ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová.

Živý přenos koncertu začíná ve čtvrtek v 19 hodin. Link, kde se dá sledovat, zveřejní Filharmonie Brno zítra odpoledne na svém webu a facebookovém profilu.

FazzFestBrno přesouvá termíny koncertů

Koncert Joshuy Redmana, který měl v neděli 15. března v Sono Centru odstartovat JazzFestBrno, se neuskuteční. „V současné chvíli hledáme s managementem umělce možnosti náhradního termínu,“ uvedl mluvčí JazzFestBrno Radek Babička. Stejné opatření se týká i koncertu Erika Truffaze, který měl být v Sono Centru 19. března. „Vstupenky na tyto koncerty zůstávají v platnosti. O náhradním termínu budeme v součinnosti se společností GoOut, která zajišťuje prodej vstupenek, informovat,“ doplnil Babička.

Nejbližší koncerty v menších sálech by se ale měly konat dle původního harmonogramu. Do odvolání bude jejich kapacita snížena na 100 osob. Konkrétně se to týká koncertu Tension 25. března v Kabinetu Múz a koncertu Libora Šmoldase a Karla Růžičky 29. března v Cabaretu des Péchés.

Sono i Fléda hledá plánovaným akcím nové termíny

Sono Centrum pozastavuje svůj provoz, pro většinu nejbližších akcí hledá nové termíny. Dire Straits budou přesunuty na únor 2021, Freddie Concert show na letošní červen a Prague Callo Quartet na 13. září. „Věřím, že kromě G‘oldies se nám podaří všem akcím najít náhradní termíny,“ řekl za Sono Centrum PR manažer a produkční Adam Pitrocha.

Fléda Club přesunuje mnoho naplánovaných koncertů na pozdější termíny. Jiné akce, jako například studentské párty, ruší úplně. Předprodeje na náhradní termíny zatím ale stále běží. Všechny  změny v programu zveřejnila Fléda na své facebookové stránce

Metro zmenšuje kapacitu akcí na 90 návštěvníků

Metro Music Bar omezuje kapacitu při všech akcích na 90 návštěvníků, aby se do nařízeného omezení 100 osob vlezl i personál a účinkující. Koncerty, které byly již ve větším předprodeji, přesouvá na náhradní termíny. „Dnešní koncert R. Křesťan & Druhá Tráva se přesouvá na pondělí 20. dubna, zítřejší koncert Jamaron & Kateřina Marie Tichá se přesunuje na květen, termín upřesníme,“ popsal spolumajitel Metro Music Baru Pavel Řehoř.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FezzFestBrno, Filharmonie Brno

Štítky korona, kluby, hudba, Fléda, Favál, Filharmonie Brno, JazzFestBrno, Sono Centrum, Metro Music Bar, koncert, vstupenka, Brno, Janáčkovo divadlo, Besední dům, Joshua Redman, Erik Truffaz, Karel Růžička, Kateřina Marie Tichá, Libor Šmoldas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudba v Brně: Sono, Metro i Fléda přesunují akce, Filharmonie Brno bude koncert streamovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.