Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Skejt, kytara a Hendrix. Mladý Brňák je už dva roky hitem internetu

Ruce na kytaře, nohy na skejtu a jedem. Už téměř dva roky koluje internetem video, na němž ulicemi Brna korzuje mladík na skejtu s kytarou v ruce. Sdílely ho desítky tisíc lidí, zhlédly miliony. Mladík s kytarou se jmenuje Lukáš Halfar a v brněnských ulicích ho můžete potkat téměř denně. Kytaru má však většinou na zádech.

Skejt & kytara

Oběma koníčkům se mladý jezdec-hudebník věnuje už od malička. „Na skejtu jezdím přesně tak dlouho, jak dlouho hraji na kytaru, tedy od devíti let, kdy jsem dostal moji první rybu (old-school tvar skejtu) a začal brnkat první táborákový akordy," vypráví Lukáš. Spojit dva nejoblíbenější koníčky dohromady ho však napadlo až dlouho poté.

„Společné souznění skejtu a kytary ale přišlo právě natočeném All Along The Watchtower (skladba od Hendrixe, pozn. red.) při sjezdu na Maliňák," vypráví se Lukáš. Původně nešlo o snahu natočit virál, ale uspět v soutěži českého výrobce kytarových reproboxů Coffee Custom Cabs. „Přemýšlel jsem nad dost technicky šilenejma nápadama, až mi moje přítelkyně řekla: tak prostě něco zahrej na skejtu. A bylo to," směje se Lukáš. 

Uznání od Fenderu

Video spatřilo světlo světa už v dubnu 2018. Čas od času ho však někdo znovu nahraje na sociální sítě a video získá okamžitě novou základnu fanoušků. Naposledy Lukáše na začátku ledna s obdivem vypustil do světa známý italský skladatel a kytarista Alberto Rigoni.

Lukášův příspěvek s původním videem sdílelo přes 21 tisíc lidí. Víc než čísla samotná ale mladého hudebníka například těší uznání od firmy Fender, světové ikony mezi výrobci kytar. „O videu vyšel článek také na musicradar.com, guitarword.com, relix.com, shockmansion.com, ozzyman.com. Video si ode mě také stáhlo nespočet facebookových a instagramových virálních profilů se silným dosahem, kde má moje jízda třeba 3,5 mililionů zhlednutí," dodal Lukáš s dovětkem, že už si video tak nějak žije vlastním životem.

Z ulice na pódium

Pokud byste si chtěli Lukáše poslechnout naživo, na ulicích Brna byste stáli dlouho a neúspěšně. Ideální příležitost budete mít naopak na koncertě „Běžně jezdím na skejtu s kytarou jen na zádech a to v případě, že máme s mojí kapelou Where Are We Now koncert v některém z brněnských klubů," vysvětluje Lukáš.

Pozvánka do backstage

A jak hodnotí mladý Brňák svou internetovou slávu? „S videem mám i jeden zážitek, který mě celkem dojal. Přišla mi zpráva od kytaristy Daniela Verberka, člena jedné z nejrespektovanějších Led Zeppelin tribute kapel Physical Graffiti. Narazil na můj cover Hendrixe a dává mě na guestlist jejich koncertu v brněnském Sonu, aby mě poznal. Po jejich skvělém koncertě jsme intenzivně pokecali o životě, muzice a kytarovém vybavení. Thanks Daniel!," uzavírá s úsměvem Lukáš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Halfar

Štítky Lukáš Halfar, skejt, kytara, video, Brno, Internet, koncert, Fender Musical Instruments Corporation, Alberto Rigoni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Skejt, kytara a Hendrix. Mladý Brňák je už dva roky hitem internetu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.