Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté si na celé jižní Moravě posvítí na neukázněné chodce

Celý nadcházející týden se policisté v Jihomoravském kraji budou znovu věnovat neukázněným chodcům. Mnoho z nich si podle policistů neuvědomuje, že být účastníkem silničního provozu znamená řídit se jeho pravidly.

Policejní mluvčí David Chaloupka připomíná, že i chodec může dostat za pohyb na silnici pokutu. „To co si řidiči vozidel ve většině případů nedovolí, chodci dělají vcelku běžně. Příkladem může být přecházení na znamení stůj, tedy na červenou na semaforu. Od tohoto nešvaru je mnohokrát neodradí ani přítomnost policisty," uvedl mluvčí.

Policisté dále také připomínájí nošení reflexních prvků a to i ve městech. „Viditelnost je pro bezpečí na vozovce nezbytná. Chodců, kteří nebyli vidět a zaplatili za to životem je stále dost," dodal Chaloupka.


Devatenáctiletý řidič srazil v Brně seniora mimo přechod, muž na místě zemřel

Tragicky skončila v neděli navečer nehoda na Jihlavské ulici v Brně. Devatenáctiletý řidič tam srazil dvaasedmdesátiletého muže se psem. Muž na místě zraněním podlehl. Řidič nebyl podle policistů pod vlivem alkoholu ani drog.


Připomněl tím nedávný případ, který se stal na Jihlavské ulici v Brně. „Možná, že kdyby jej řidič viděl dříve, nemuselo k nehodě vůbec dojít nebo by nedopadla tak tragicky," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky přechod pro chodce, jižní morava, Brno, policisté, akce, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si na celé jižní Moravě posvítí na neukázněné chodce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.