Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Všechna okresní města jižní Moravy krom Brna chystají na 1. ledna ohňostroj

Všechna okresní města Jihomoravského kraje s výjimkou Brna si pro své obyvatele připravila ohňostroj k oslavě Nového roku. Většinou bude až 1. ledna večer, Brno místo něj nabídne silvestrovskou světelnou show. Náklady na ohňostroj se většinou pohybují mezi 50.000 a 100.000 korun.

V Blansku se lidé ohňostroje dočkají 1. ledna v 18:00 na náměstí Republiky. „Bude trvat asi osm minut a město za něj zaplatí 50.000 korun. Oproti loňsku bude ohňostroj jinak barevný, jinak dynamický a budou použity nové efekty, které v Blansku dosud nebyly použity," uvedla vedoucí odboru školství a kultury radnice v Blansku Petra Skotáková.

Obyvatelé Znojma se mohou těšit jen na malý ohňostroj, a to 31. prosince. „Ve Znojmě bude stejně jako v loňských letech pouze Dětský Silvestr s ohňostrojem v 19:00, nic velkého," napsala mluvčí městského úřadu Zuzana Pastrňáková.

Ve Vyškově bude vedení města rozlévat na náměstí horké nápoje

Ve Vyškově chystají ohňostroj 1. ledna v 17:00. „Ohňostroj bude tradičně odpalovaný z kontejnerů na Masarykově náměstí. Bude klasicky podbarvený hudbou a stát bude zhruba 70.000 korun. Vedení města bude tradičně pod radniční věží rozlévat teplé nápoje," uvedl mluvčí radnice Michal Kočí.

Také v Břeclavi bude novoroční ohňostroj odpálen 1. ledna v 17:00. „Ohňostroj bude opět v areálu bývalého cukrovaru u Rákosníčkova dětského hřiště. Bude obdobný jako v předchozích letech, město za něj zaplatí 100.000 korun. Novoroční ohňostroj pořádá Břeclav od roku 2017. Předtím byl ohňostroj součástí silvestrovských oslav na náměstí, od kterých město kvůli problémům a nákladům na úklid upustilo. Novoroční ohňostroj v odpoledních hodinách si navíc mohou užít i děti, pro které je určen především," řekl mluvčí městského úřadu Jiří Holobrádek.

I v Hodoníně se lidé dočkají novoročního ohňostroje. Podle webu města začne 1. ledna v 15:45 na Masarykově náměstí.

Brno nahradí ohňostroj videomappingem

Brno letos poprvé pořádá organizovaný silvestrovský program na náměstí Svobody, potrvá od 18:00 do 21:00. „Program na Silvestra je v Brně úplnou novinkou. Zveme všechny, aby dorazili na náměstí Svobody, kde si mohou dát punč a setkat se s přáteli za doprovodu hudby. Zároveň zjistíme, zda mají Brňané zájem o podobný typ akce na konci roku v režii města," řekla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Tříhodinový hudební program zakončí ve 21:00 světelná show. „Bude promítána na budovu mezi ulicemi Rašínova a Běhounská. Její téma bude překvapení," řekla zastupitelka města Brna Kristýna Černá (ODS). Naopak ohňostroj Brno na letošní rok nechystá.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, Blansko, Vyškov, ohňostroj, Jihomoravský kraj, radnice, ODS, Znojmo, silvestr, Kristýna Černá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechna okresní města jižní Moravy krom Brna chystají na 1. ledna ohňostroj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.