Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Všichni evakuovaní ze Šámalovy ulice už jsou doma. Policie bude případ dále řešit

Do úterního večera se vrátilo domů všech 75 lidí, kteří museli počátkem týdne opustit své domovy kvůli nálezu chemikálií v jednom z bytů v Šámalově ulici v Brně, řekl místostarosta Brna-Židenic Petr Kunc. Podle něj byl návrat rodin bez problémů

Řešení případu se pravděpodobně odloží

Policie chemikálie odvezla a místo opustila, případ dál vyšetřuje, uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Vzhledem k tomu, že muž, který v bytě bydlel, je mrtvý, ale případ nejspíš odloží.

Policisté v pondělí po poledni po nálezu chemikálií ulici uzavřeli. Situaci vyhodnotili jako nebezpečnou a hned evakuovali obyvatele z okolních domů, 25 lidí z první vlny mělo zajištěné bydlení v hotelu, dalších 50 evakuovaných bylo v noci na úterý na radnici. „Byli jsme připravení zajistit jim také hotel, pokud by se nemohli vrátit. V úterý odpoledne se ale začali vracet domů první lidé. Poslední se vrátili do šesté hodiny večer. Vše bylo bez problémů,“ říká Kunc.

Blížší informace policie sdělí příští týden 

Policie se případem dál zabývá, zatím neupřesnila, kolik a jakých chemikálií v bytě bylo. Zjišťuje také, co bylo příčinou úmrtí dvaačtyřicetiletého muže. Bližší informace by mohla policie sdělit příští týden. „Dále se věcí zabýváme v trestní rovině. Vedla se dlouhá řeč o klasifikaci, nejčastěji se hovořilo o obecném ohrožení a nedovoleném ozbrojování,“ dodává Malášek. Vyšetřování podle něj potrvá ještě několik týdnů.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Šámalova, evakuace, plyn, smrt, policie, Petr Kunc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všichni evakuovaní ze Šámalovy ulice už jsou doma. Policie bude případ dále řešit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.