Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Vaňkovky zaparkoval Food Truck Festival. Skvělé jídlo si dáte ve vagónu či americkém školním autobusu

Na bohatou várku dobrot se mohou ode dneška do nědele 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který zaparkoval v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil.

„Jedná se o druhý ročník akce, při loňské premiéře se třídenního festivalu zúčastnilo na 20 tisíc lidí. O víkendu bude vlahé babí léto ideální pro návštěvu venkovní akce, je proto možné, že se nám toto číslo podaří letos překonat,“ podotýká ředitel Galerie Vaňkovka. Jan Borůvka.

Na své si díky pestré nabídce jídla i nápojů přijde každý, o občerstvení se postará 21 zaparkovaných dodávek s nejrůznějším sortimentem – od hamburgerů, hot dogů, žebírek, ale i vegetariánských a veganských dobrot přes sladké palačinky, bublinkové vafle či nepečené těsto až po alkoholické nápoje včetně pestrobarevných koktejlů.

Jedním ze zaparkovaných food trucků bude také klasický americký školní autobus nebo dokonce železniční vagón.„Velkou podívanou pak bude Flames Grill Wagon, dvanáctimetrový občerstvovací vagón. Své kulinářské umění v něm představí kuchaři brněnského Flames Grill Pubu,“ láká organizátor festivalu Bedřich Snášel.  

Více informací o akci najdete ve facebookové události Food Truck Festival Brno či na webových stránkách Galerie Vaňkovka.

Autoři | Foto GotoBrno.cz

Štítky Food Truck Festival Brno, gastro, galerie vaňkovka, Vaňkovka, hranolky, knedlík, parkování, jídlo, nápoj, hamburger, alkoholický nápoj, vafle, těsto, palačinka

U Vaňkovky zaparkoval Food Truck Festival. Skvělé jídlo si dáte ve vagónu či americkém školním autobusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.