Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lucku poškodili v nemocnici. Pomůže ji benefiční oslava.

Zdravá holčička zůstala po narkóze ve vigilním komatu. Každodenní péče je finančně nákladná. Nyní jí pomůže výtěžek z narozeninové oslavy masážního salonu.

Lucka se narodila jako zdravé dítě. Když v šesti letech začala mít potíže s kyčelními klouby, obrátili se její rodiče na nemocnici. Potíže po léčbě pominuly, nicméně lékaři chtěli zdravotní stav došetřit pomocí banálního vyšetření prováděného v narkóze. Po ní došlo u Lucky k dušení a poškození mozku z nedostatku kyslíku. Následky jsou trvalé. Lucinka nechodí, mluví pouze šeptem, sama se nenají. 

Od osudného vyšetření uběhlo šest let. O Lucku pečuje její maminka, která proto nemůže chodit do práce. Péče je velice nákladná a fyzicky i psychicky náročná. 

Narozeninová oslava, která pomáhá


V Brně již sedm let působí masážní salon Tawan, jehož doménou jsou thajské masáže. Každoročně připravuje na své narozeniny oslavu s benefičním charakterem. Letos se majitelé rozhodli věnovat veškerý výtěžek z narozeninové oslavy právě Lucince.

Akce "Show and the City" se koná 26. Září v hotelu Barceló na Šilingrovom náměstí v Brně a je inspirovaná seriálem Sex ve městě. Zúčastní se jí řada známých tváří ze showbyznysu  i z podnikatelské sféry. K vidění budou módní přehlídky známých brněnských modních atelierů a celý večer bude moderovat Eva Decastelo. Zazpívá Leona Gyongyosi i Monika Bagárová, na housle předvede své umění Michal Hejč. A přijdou i kouzelníci Lukáš a Pavel Šeklin.

Organizátorky ze spolku Dnes pomáhám

Spolupořadatelem je dobročinný spolek Dnes pomáhám, který zastřešuje charitativní část večera. Výtěžek půjde do správných rukou, jelikož Lucka potřebuje péči opravdu 24 hodin denně. Jen krmením stráví každý den 2,5 hodiny. Mnoho peněz stojí i ortopedické boty, ortézy a různé cvičební pomůcky. Lucka si moc přeje asistenčního psa, který ale stojí několik set tisíc korun.

Narozeninová oslava je určená veřejnosti. Více informací naleznete na webových stránkách akce.

Autoři | Foto Dnes pomáhám

Štítky dnes pomáhám, pomoc, show and the city, slavnost, Brno, Monika Bagárová, Eva Decastelo

Lucku poškodili v nemocnici. Pomůže ji benefiční oslava.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.