Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agresivní dobrman se zakousl do kurýra zásilek, pak zaútočil i na policisty

Hodonínští policisté řeší další případ napadení člověka volně pobíhajícím psem. Tentokrát se obětí stal kurýr zásilek, který doručoval balíčky v Purkyňově ulici. Na muže vyběhl dobrman, skočil na něj a zakousl se kurýrovi do těla v oblasti žeber.

Dobrman utekl z pozemku rodinného domu, u kterého kvůli rekonstrukci chybí část plotu. To dalo psovi možnost volně se pohybovat i mimo pozemek, a když poštovní doručovatel procházel kolem pozemku, pes vyběhl, skočil na doručovatele a pokousal ho. Muž musel se svým zraněním do nemocnice, vše přitom oznámil policii.

ČTĚTE TAKÉ: Volně pobíhající stafordšírský bulteriér pokousal desetiletého chlapce

Když přivolaní policisté přijeli na místo, čekala je skutečná demonstrace toho, co se mohlo kurýrovi stát. Během pár vteřin od příjezdu se z pozemku skutečně vyřítil dobrman, skočil na jednoho z policistů a kousnul ho do těla. Ke zranění nedošlo jen díky taktické vestě policejní výbavy, která kousnutí zmírnila.

„Policisté obě události zdokumentovali a postoupí k dalšímu řešení přestupkové komisi," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Majitel psa je nyní podezřelý z přestupku a ve správním řízení mu hrozí pokuta až 100 tisíc korun.

„Upozorňujeme, že za obdobné situace, kdy je domácí zvíře špatně zajištěno, nebo volně pobíhá po veřejných prostranstvích, plně zodpovídá majitel zvířete se všemi možnými důsledky," uzavřel mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky dobrman, útok, policisté, hodonín, pes, pozemek

Agresivní dobrman se zakousl do kurýra zásilek, pak zaútočil i na policisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.