Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na náměstí Svobody proběhne další vlna protestů proti Andreji Babišovi

Na náměstí Svobody dnes proběhne již sedmá demonstrace proti ministryni Marie Benešové a premiérovi Andreji Babišovi. Počet demonstrujících s každým protestem stoupá. Krom Brna vyjdou lidé do ulici v dalších více než 300 městech po České republice.

Již dnes v 18:30 proběhne nejen v Brně další vlna protestů za nezávislou justici. Demonstrujícím vadí trestně stíhaný premiér Andrej Babiš a kontroverzní ministryně spravedlnosti Marie Benešová. S každým novým setkáním se počet protestujících navyšuje, organizátoři proto tentokrát pro setkání zvolili místo Dominikánského náměstí, kam se obyvatelé Brna a okolí vydávali, náměstí Svobody, kam se vejde mnohem více lidí. Žádosti pořadatelů, aby s sebou demonstranti na každý další protest vzali další tři kamarády, bývají obvykle vyslyšeny a počet lidí na náměstích roste. 

Nenavyšuje se pouze číslo příchozích pod podiem, stoupá i počet mluvčích. Dnešní lineup se bude skládat se spousty známých tváří. Vystoupí například Josef Polášek, Michal Dalecký, Pavel Šimčík, herci Vladimír Krátký, herec NdB, Láry Hauser, Dalibor Buš, Milan Holenda, herci z Husy na Provázku, moderátor Adam Kratochvíl, písničkář Luděk Strašák, Josef Buchta z B-side band, zemědělec Daniel Pitek, biolog Igor Malenovský, analytik Janusz Konieczny, David Pásztor z iniciativy Slušné Slovensko nebo kněz a dokumentarista Jan Hanák.

Články o již proběhnutých demonstracích si můžete přečíst zde:

BRNEM PROŠLA TŘETÍ VLNA DEMONSTRACÍ

V BRNĚ SE ZNOVA SEŠLI DEMONSTRANTI ZA NEZÁVISLOU JUSTICI

STOVKY LIDÍ DNES V BRNĚ DEMONSTROVALY PROTI ANDREJI BABIŠOVI

 

 

 

Autoři

Štítky demonstrace, babiš, benešová, Brno, náměstí svobody, Andrej Babiš, protest, Marie Benešová, Česko, herec, Josef Polášek, Michal Dalecký, Pavel Šimčík, Vladimír Krátký

Na náměstí Svobody proběhne další vlna protestů proti Andreji Babišovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.