Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obyvatelé Králova Pole budou moci parkovat v modrých zónách

Obyvatelé brněnské městské části Královo Pole budou moci parkovat v modrých zónách rezidentního parkování na brněnském středu. Rozhodli o tom tento týden brněnští radní. O nákup parkovacího oprávnění budou moci královopolští zažádat na začátku května.

Brněnští radní zároveň schválili doplnění ceníku. Podle něj zájemci ze dvou vyčleněných lokalit v Králově Poli nakoupí oprávnění na první auto za dvě stě korun, druhé za osm tisíc korun a každé další za dvanáct tisíc na rok.

Oblast, v níž si obyvatelé budou nově moci nárokovat oprávnění parkovat v modrých zónách,  je ohraničená ulicemi Pionýrská, Štefánikova, Sportovní a Reissigova. Druhá ulicemi Sportovní, Drobného, Porgesova a Generála Píky. 

„Obraceli se na nás zástupci městské části s tím, aby si i jejich občané žijící na hranici rezidentních oblastí mohli koupit roční parkovací oprávnění. Rada města tomuto požadavku vyhověla a schválila doplnění ceníku pro Královo Pole. Toto doplnění je v souladu s novou koncepcí rezidentního parkování. Ta by měla začít platit na podzim letošního roku,“ popsal radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Foto Varvara Šatunova

Štítky rezidentní parkování, Královo Pole, obyvatelé, ODS

Obyvatelé Králova Pole budou moci parkovat v modrých zónách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.