Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Více než stovka Zbrojováků se rozhodla darovat krev

140 dárců, z toho 24 prvodárců. Takové jsou statistiky po dalším úspěšném pokračování seriálu Daruj krev se Zbrojovkou. Pravidelné akce, kdy se na Transfúzním oddělení Fakultní nemocnice v Brně schází hráči Zbrojovky se svými fanoušky za účelem pomoc druhým.

Zbrojováci se na Transfúzním a tkáňovém oddělení FN Brno sešli spolu s trenérem Šustrem před osmou. První skupinka se rozdělila na dvojice a trojice - Zikl se Sedlákem obsluhovali v šatně, Vraštil s Jamborem vyvolávali čekatele a pomáhali s administrativou, přímo na sále dárce podporovali Bariš, Gomes a Gáč. Další trojice - Škoda, Ashiru, Šural - pak rozdávali lístky a upomínkové předměty.

Ve druhé skupince se pak sešel zbytek týmu v čele s kapitánem Magerou, který se spolu s Petrem Pavlíkem usadil v šatně. Chyběl jen marod Růsek a reprezentant Krejčí.

Od začátku bylo zřejmé, že počet dárců je oproti předcházejícím letům o fous vyšší. Dorazilo jich nakonec 140, z čehož 126 prošlo až do fáze darování. A 24 dárců dorazilo úplně poprvé (naposledy na jaře jich bylo 20).

„Den pomalu plynul, po lístcích na utkání se Sokolovem se jen zaprášilo a přišel čas povedené dopoledne ukončit. Samozřejmě s tím, že se nejpozději na jaře zase sejdeme. A pokusíme se znovu posunout směrem vzhůru počet prvodárců! Děkujeme, že pomáháte s námi," uvedl mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Hlavním smyslem akce Daruj krev se Zbrojovkou je propagace dárcovství a nábor prvodárců. Spolupráce klubu s Transfuzním a tkáňovým oddělením FN Bohunice trvá od září 2013.

Autoři | Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky daruj krev se zbrojovkou, zbrojovka, transfúzní oddělení, fakultní nemocnice, dárci, prvodárci, Fakultní nemocnice Brno, Petr Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Více než stovka Zbrojováků se rozhodla darovat krev  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.