Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Kraj letos rozdá sociálním službám přes sto milionů korun

Poskytovatelé sociálních služeb na jižní Moravě mohou za týden začít podávat žádosti o dofinancování nezbytných nákladů, na které nemají prostředky z jiných zdrojů. Krajští radní tento týden schválili výzvu k podání žádostí pro letošní rok, ve které rozdělí 100 milionů korun.

„Poskytovatelé mohou podávat žádosti od 6. do 13. srpna, termín nesmí zmeškat. Finance rozdělíme tak, že primárně dostanou příspěvek terénní a ambulantní služby, které jsou klíčové, protože tam dosud nemusí být mzdové požadavky pokryty," konstatoval náměstek hejtmana Marek Šlapal (ČSSD), který má sociální oblast na starosti.

Dodal, že předpokládá, že po tomto dofinancování budou mít adekvátní platy zajištěné všichni zaměstnanci v oblasti přímé péče bez ohledu na zřizovatele, tedy včetně neziskových organizací.

Rada Jihomoravského kraje také schválila podání žádosti o dotaci z ministerstva práce a sociálních věcí na podporu sociálních služeb pro příští rok ve výši 1,699 miliardy korun, letos to bylo přibližně o 300 milionů méně.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky sociální služby, jihooravský kraj, dotace, Jihomoravský kraj, Marek Šlapal, ČSSD, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj letos rozdá sociálním službám přes sto milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.