Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řezníci si v Česku vyhlásili vlastní svátek. V pátek oslaví první ročník Masobraní

Třetí květnový pátek je věnován všem milovníkům uzenářských a masných specialit. Český svaz zpracovatelů masa přináší historicky první ročník tzv. Masobraní, svátku řezníků a masa, který zavítá prakticky do všech regionů České republiky. Řezničtí mistři srdečně zvou k ochutnávce svých oblíbených výrobků, mimořádné akční ceny nebo na přátelské besedy, kde lze načerpat cennou inspiraci pro vlastní kuchyni.

Do akce Masobraní se postupně směle zapojují nejrůznější výrobci a zpracovatelé masa od lokálních producentů i po velké obchodní řetězce. „Masobraní je akce organizována jednotlivými řeznictvími, v jejich lokalitě a pod jednotnou hlavičkou Masobraní. Touto cestou chceme společnými silami dosáhnout toho, aby byl každoročně vždy třetí pátek v květnu považován celorepublikově za den, kdy stojí za to vyrazit do ulic a při ochutnávce se dozvědět více o místních řeznictvích a dalších podnicích zabývajících se zpracováním masa,“ říká Karel Pilčík, předseda Českého svazu zpracovatelů masa. Aktuální informace o akcích Masobraní v daných regionech přináší stránka „Masobraní“ na sociální síti Facebook.

Ochutnávky v hypermarketech

„Ve všech našich hypermarketech budeme pořádat ochutnávky našich vlastních masných produktů. O nejchutnější z nich můžete poté hlasovat prostřednictvím tabletu. Přijďte rozmazlit své chuťové pohárky,“ takto zvou na Masobraní například hypermarkety Globus. V Brně se tak můžete s Masobraním setkat v pobočce řetězce Globus v Ivanovicích.

Pozadu však nezůstávají ani lokální řeznictví. Na jižní Moravě se do akce zapojí také oblíbená síť řeznictví z Tišnova Steinhauser. Na Facebooku můžete soutěžit o bednu plnou steaků či poukaz na nákup. 

Úcta k řeznickému řemeslu

Organizátoři chtějí akcí Masobraní zároveň poukázat i na učební obor řezník uzenář, který v současnosti skýtá svým absolventům zajímavou kariérní perspektivu. Tuto skutečnost dokazuje řada atraktivních a trendy řeznických a uzenářských provozoven, které se těší velké oblibě u svých zákazníků. „K řeznickému řemeslu přistupujeme s úctou a respektem,“ píše u své pozvánky třeba jihočeské řeznictví Múúú.

Více informací o akci můžete najít na facebookových stránkách Masobraní.

Autoři | Foto Masobraní | Zdroj s použitím TZ

Štítky Masobraní, řezníci, svátek, maso, Česko, Globus, Facebook, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řezníci si v Česku vyhlásili vlastní svátek. V pátek oslaví první ročník Masobraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.