Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně začala sezona food festivalů, lidé ochutnají i extrémy

V Brně začala sezona food festivalů, lidé ochutnají i extrémy Brno 21. dubna (ČTK) - Černovickým pivním festivalem začala dnes v Brně jarní sezona gastrofestivalů, které zažily v posledních letech boom a většina se jich udržela. Lidé se mohou na jaře těšit na Burger Festival, Extrem Food Festival, Guláš fest či festivaly Ochutnej svět a Ochutnej Česko. Naopak se nepodařilo po roční pauze obnovit Špilberk Food Festival, na němž se představovaly brněnské restaurace.

Jako první se poslední dubnový víkend uskuteční v areálu Malé Ameriky festival Ochutnej svět. Návštěvníky čeká variace chutí od české a slovenské kuchyně až po extrémní asijskou, africkou a americkou. U čtyř desítek stánků najdou lidé například filipínské speciality a méně známá jídla z jižního Vietnamu a Thajska. Chybět nebude ani oblíbený hmyz. Lidé zde také zjistí možnosti, jak zapojit do vaření děti.

Slavnost guláše vedle naprosté exotiky

O dva týdny později, v sobotu 12. května, se současně uskuteční Lužánecký Guláš Fest 2018 a Extrem Food Festival. Zatímco guláše se budou vařit a ochutnávat u tenisových kurtů, extrémní strava se bude podávat u Střediska volného času Lužánky. Teoreticky je tak možné navštívit oba festivaly.

Guláše bude vařit nejméně 20 čtyřčlenných týmů, jeden z nich tradičně povede herec Zdeněk Junák a poprvé budou vařit také herci Národního divadla Brno. Lidé také ochutnají pokrmy vytažené čerstvě z udírny či ochutnají piva z malých pivovarů.

Štíři a krokodýlí maso

O pár desítek metrů dál se budou ve 40 stáncích podávat netradiční jídla, obvykle cizokrajná, a bude možné si koupit i exotické ingredience. „Bude se podávat hmyz, jedovatí štíři, pavouci, šneci, nejsmradlavější ovoce světa, krokodýlí nebo hadí maso," řekl organizátor Pavel Pichler. K ochutnání budou i jídla ne tak extrémní, přesto exotická z jiných kontinentů. Jídlo doplní čaje, káva a zahraniční piva. Součástí obou lužáneckých festivalů jsou i koncerty a zábavný doprovodný program. „Loni se stal z našeho festivalu jeden velký piknik," uvedl Pichler.

Jen o týden později se u Vaňkovky koná Burger Festival. Na třídenní akci od 18. do 20. května se připravují jak klasické burgery z masa, tak i burgery pro vegany a vegetariány, připravovat je bude přes 40 specialistů. Tradiční české jídlo z různých krajů bude k dostání na hradě Veveří v sobotu 19. května. Zde se zároveň představí české a moravské regiony. Podle organizátora Prague Food Festivalu a propagátora dobrého jídla Pavla Maurera se v posledních letech roztrhl pytel s food festivaly, ty horší se obvykle neopakují a profesionálně zvládnuté pokračují. 

Foto Festaky.cz | Zdroj ČTK

Štítky gastro, festivaly, extrem food festival, guláš fest, exotika, ochutnej svět, ochutnej česko, Brno, festival, food festival, jídlo, Česko, maso, restaurace, Vietnam, Zdeněk Junák, Pavel Maurer, Thajsko, Malá Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začala sezona food festivalů, lidé ochutnají i extrémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.