Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Společnost

Odložil jsem strach, přijal sám sebe, říká Petr Hanáček. Jeho kniha o neinvazivní léčbě zaujala širokou veřejnost

Kniha, kterou napsal sám život. Tak se dá mluvit o knize Nemoc – dar transformace, kterou napsali manželé Hanáčkovi. Spouštěčem k její tvorbě byla úspěšná léčba onkologického onemocnění, kterou Petr Hanáček zvládl bez invazivní léčby. Jeho...

Blansko zavádí pro obyvatele službu Mobilní rozhlas

Blansko zavádí pro obyvatele službu Mobilní rozhlas. Jejím prostředictví může město veřejnost upozornit na blížící se nebezpečí, odstávky a výpadky energií, uskutečnit ankety nebo rozeslat pozvánky na kulturní, společenské či sportovní akce....

Na jižní Moravě opět padaly teplotní rekordy. Rtuť dosahovala těsně nad sedmnáctku

Na jižní Moravě dnes padaly teplotní rekordy. V Dyjákovicích na Znojemsku meteorologové naměřili 17,1 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 2000 bylo 14,3 stupně.

Lidé na jižní Moravě darovali letos do Tříkrálové sbírky rekordních 30 milionů korun

Rekordních 30,2 milionu korun vynesla letošní Tříkrálová sbírka v Jihomoravském kraji a části Vysočiny. V tiskové zprávě to dnes za Diecézní charitu Brno uvedla Simona Císařová. Letos se vybralo o dva miliony korun více než v loňském roce. Do...

Na jižní Moravě včera padaly teplotní rekordy. Teploměry naměřily téměř patnáct stupňů

Na jižní Moravě dnes na devíti stanicích padly teplotní rekordy pro poslední lednový den. V Dyjákovicích na Znojemsku meteorologové naměřili 14,7 stupně Celsia, dosavadní rekord z roku 2000 činil 11,4 stupně.

Nové sady čekají louky i výluky. Dopravní podnik vymění při rekonstrukci tramvajové tratě keře za luční kvítí

Z okolí tramvajové trati na Nových sadech začnou během příštího týdne mizet keře. Dopravní podnik chce porost na tomto úseku vyměnit za travnaté plochy s lučními květinami. Zeleň tak z lokality úplně nezmizí.

Tresty za týrání zvířat se možná zpřísní. Návrh dnes přes nesouhlas Sněmovny přijal Senát

Kočka s usekanými packami, cirkusy nebo tzv. psí množírny. O tom všem se dnes diskutovalo při zasedání Senátu ČR, který se přiklonil ke zpřísnění trestů za týrání zvířat.

Vlajky na půl žerdi a sirény. V pondělí uctí Česká republika památku Jaroslava Kubery

V pondělí se v pravé poledne rozezní na území celé republiky sirény, které tak společně s vyvěšenými státními vlajkami na půl žerdi, uctí památku zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery.

Hrabošů oproti prosinci mírně ubylo, hrozí ale masivní invaze

Podle aktuálních zjištění inspektorů Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) na většině zemědělských ploch v Česku ubylo hrabošů asi o 17 procent ve srovnání s loňským prosincem. Úřad o tom informoval na svých...

Zelené střechy v Brně mají úspěch. Od února město bude opět přijímat žádosti o příspěvek

Brno letos spouští druhý ročník dotačních programů na tvorbu zelených střech a zachytávání dešťové vody. I letos město vyčlenilo na dotace dvacet milionů korun a žádosti přijímá od prvního února.

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.