Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Společnost

POČASÍ NA ČTVRTEK: Příjemný letní den se zataženou oblohou

Dnes se dočkáme oblačné až zatažené oblohy, dopoledne se mohou přidat také přeháňky, místy bouřky. Odpoledne bude pršet jen ojediněle, na večer bude oblačnosti ubývat.

Podchod pod hlavním nádražím nově patří Brnu. Město z něj chce udělat moderní obchodní pasáž

Divné stánky, hodně bezdomovců a zastaralý prostor alias podchod pod hlavním nádražím. To by se ale mělo změnit. Novým vlastníkem podchodu je město Brno, které by z prostoru chtělo vybudovat moderní obchodní pasáž odpovídající 21. století.

Pivo, víno i street food. Na Svoboďáku začal Food & Drink Fest

Zapít dlouhý den v práci mohou návštěvníci akce Food & Drink Fest na náměstí Svobody. Událost trvá od včerejška až do soboty večer a kolemjdoucí si mohou vybrat ze široké nabídky jídla, pití i řemeslných výrobků.

Brněnský Bronx čeká oživení

Středa, 8. července 2020, 13:00Společnost

Brněnský Bronx čeká oživení

Lokalita brněnského Bronxu vchází do nové etapy. Město začíná se pracovat na jejím oživení, grafickém sjednocení prostoru i připomínkách historie. Autoři tohoto projektu se opírají o populární knihu Kateřiny Šedé „Brnox. Průvodce brněnským Bronxem“.

Žluté vlaky začnou jezdit do Chorvatska každý den. RegioJet přidá po zkušenostech i tiché vozy

V souvislosti s opětovným zařazením České republiky na takzvaný zelený seznam bezpečných zemí ze strany Slovinska včera RegioJet obnovil plný prodej jízdenek z Lublaně a zpět. Jízdenky tak mohou cestující opět rezervovat pro cesty oběma směry. Od...

POČASÍ NA STŘEDU: Příjemné teploty do 25 stupňů a ojediněle lehká přeháňka

Dnes nás čeká příjemné podnebí. Po většinu dne se bude střídat oblačno a polojasno. Na severu kraje se pak večer místy objeví slabý občasný déšť, jinde srážky pouze ojediněle.

Konec přelézání zábradlí. Radní chtějí před hlavním nádražím nové přechody

Zdlouhavé obcházení, přelézaní zábradlí nebo nebezpečné přebíhání silnice bude možná brzo minulostí. Radnice Brna-středu chce u podchodů před hlavním nádražím vytvořit přechody pro chodce.

Developer ve Šlapanicích nejspíš definitivně neuspěl. U Brna měla vyrůst obří průmyslová zóna

Dlouholetá snaha developera CTP Invest postavit mezi brněnským letištěm a Šlapanicemi velkou průmyslovou zónu na nejlepších zemědělských pozemcích je patrně u konce. Šlapaničtí zastupitelé schválili v červnu kroky vedení města, které postupně...

Na jižní Moravě vznikla největší borůvková farma v zemi. Sklidí dvě a půl tuny borůvek denně

Kdo si koupí v českých obchodech kanadské borůvky vypěstované v Česku, bude je mít s velkou pravděpodobností z největší české farmy, která loni vznikla mezi Mutěnicemi a Hovorany na Hodonínsku. Firma Farmarket zde obhospodařuje keříčky na 25...

POČASÍ NA ÚTERÝ: Během dne bude oblačno s občasnými přeháňkami

Dnes ráno nás čeká polojasno, během dne bude oblačno s občasnými přeháňkami. K večeru bude oblačnosti postupně ubývat.

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.