Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Společnost

Sledujte živě přistání na Marsu – bude úspěšné, nebo se sonda rozbije na padrť?

O úspěšné přistání na Marsu se dnes večer pokusí americká sonda Perseverance. Bude-li pokus úspěšný, nasbíraná data pomohou vědcům v dalším zkoumání povrchu Marsu. Je však také možné, že se zařízení rozbije a vzorky z Marsu se na Zemi nedostanou.

Brněnský Bronx prokoukne. Francouzskou ulici oživí atraktivní vnitroblok s byty

Brněnská Francouzská ulice, jež spadá do lokality tzv. Bronxu, bude atraktivním místem k bydlení. Město plánuje oživit zanedbaný prostor okolo objektu bývalé školky a postavit tam takřka stovku nových bytů, které doplní zeleň. Vzniknou v tamějším...

POČASÍ NA ČTVRTEK: Zataženo až oblačno, místy mlhy

Dnes bude zataženo až oblačno, během dne pak i polojasno. Na severu a východě kraje se místy mohou objevovat mlhy.

Dnes je Popeleční středa. Vynechte maso a odložte praní prádla

Křesťané dnes mají významný den. Na dnešek totiž připadá Popeleční středa. Ta je vnímána jako první den čtyřicetidenního půstu, který vyvrcholí Velikonocemi. Dnes bychom neměli jíst maso a přes den je dovoleno jen jedno úplné nasycení.

Podle ministra zdravotnictví je ve hře uzavírání dalších okresů

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes oznámil, že není vyloučeno další uzavírání okresů. Podle něho může být situace během dvou nebo tří týdnů v celé zemi stejně vážná jako v okresech Cheb, Sokolov a Trutnov, které vláda uzavřela kvůli...

Znojmo vyřešilo problém s bobry, nechá je vytvořit mokřady

Znojmo přestává bojovat s bobry. Místo zamezování vylévání vody do okolních pozemků se kraj rozhodl zalévat krajinu cíleně a díky bobřímu umu vytvořit přírodní cestou mokřady. S majiteli chce jednat o koupi nebo směně.

Veterináři v Brně: Víc lidí si za pandemie pořídilo psa či kočku

Veterináři v Brně v posledních měsících koronavirové pandemie zaznamenali zvýšený počet chovatelů, kteří si domácího mazlíčka pořídili poprvé. Jde o psy i kočky, shodli se v anketě ČTK.

POČASÍ NA STŘEDU: Teploty až 9 °C a k ránu silná ledovka

V noci bylo zataženo a ojediněle slabě sněžilo. K ránu se při mrznoucím dešti se sněhem bude vytvářet místy silná ledovka. Během dne budou srážky od západu ubývat a oblačnost se bude protrhávat. Večer se pak místy může vytvořit náledí.

Zrušte spojenectví s polským Tuchów, křičí Piráti s aktivisty do Mikulova kvůli LGBT

Nečekaný bod se dostal na zasedání zítřejšího zastupitelstva v Mikulově na Břeclavsku. Zastupitelé budou hlasovat o zrušení partnerství Mikulova s polským Tuchów. Vyzývají je k tomu aktivisté a členové pirátské strany až z Plzně. Vadím jim, že...

Špilberk už týden odolává nájezdům návštěvníků, kvůli ledu je areál pro veřejnost uzavřený

Hrad Špilberk se dříve úspěšně bránil Švédům, nyní se brání i návštěvám výletníků a sportovců. Muzeum města Brna muselo celý areál kvůli ledu uzavřít, návštěvníkům hrozí nebezpečí úrazu.

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.