Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

K prodeji domu s pasáží Jalta možná nedojde

Brněnská radnice čeká na desetimilionovou kauci za dům Jalta, o který projevila zájem podnikatelka Magdalena Robková. Měla ji složit na konci minulého týdne. Dnes je poslední den, kdy by se peníze mohly objevit na účtu magistrátu.

Pokud podnikatelka kauci nesloží, prodej domu za nejméně 100 milionů korun se nyní zřejmě neuskuteční. Brno Jaltu nabízí dlouhodobě, je prázdná, chátrá a stojí město statisíce ročně.

„S paní Robkovou jsme v kontaktu, na konci minulého týdne se nám ale nepodařilo spojit. Je možné, že kauci složila, ale peníze na účet ještě nepřišly. Počkáme ještě dnes a odpoledne bude definitivně jasno,“ uvedl mluvčí Brna Pavel Žára.

Pokud by podnikatelka kauci nesložila, město by podle Žáry Jaltu nabízelo dalším zájemcům. „Pro nás je důležité ten dům prodat. Stojí město obrovské peníze,“ řekl už minulý týden primátor Roman Onderka.

Jalta je více než 80 let starý dům postavený ve funkcionalistickém slohu. V přízemí a nižších patrech jsou kanceláře, prostory pro obchody, ve vyšších patrech byly byty. Za minulého režimu byl v Jaltě tuzex a kino.

Odborník na reality Vladan Šváb jeho si jeho cenu netroufl odhadnout. „Je to velký dům. Musel bych projít dokumentaci a zaobírat se tím několik dnů, abych řekl, zda je ta cena přiměřená,“ řekl.

Město novému majiteli neklade žádné podmínky využití, v územním plánu je dům určený pro obchod a služby. Jaltu směnilo minulé vedení radnice za jiné nemovitosti ve městě. Směna byla kritizovaná a radnice dům nikdy pořádně nevyužívala. Posledních sedm let je zavřený.

Podle informací je nutné do Jalty investovat dalších 362 milionů korun, protože je ve špatném stavu.

Zdroj: ČTK
Foto: www.brno.cz

Štítky Pasáž Jalta, prodej, koupě, podnikatelka, Magdalena Robková, Brno, dům, Jalta, peníze, kauce, Roman Onderka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K prodeji domu s pasáží Jalta možná nedojde  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.