Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brnu uleví obchvaty městských částí, říká starosta Severu Martin Maleček

PR článek

Doprava je pro Brno zásadní téma. Podle starosty Martina Malečka se musí kraj v Brně zaměřit na vybudování obchvatů, opravu silnic a přípravu na vysokorychlostní železnici.

Martin Maleček je od roku 2015 starostou městské části Brno-Sever, od roku 2016 se pak na krajské úrovni věnuje územnímu plánování. Pro Brno je podle něj nyní klíčové vybudování obchvatů městských částí Tuřany, Bosonohy, Slatina a Žebětín. Jako dvojka kandidátky Starostů pro jižní Moravu chce pokračovat v rozdělané práci.  

„V podstatě platí, že i pro Brno, stejně jako ve zbytku kraje, je doprava tématem číslo jedna. Jen to nejsou pouze krajské silnice a jejich kvalita, ale i řada dalších věcí, jako jsou obchvaty městských částí, stavba vysokorychlostní tratě či napojení Brna na okolní obce cyklostezkami,“ vypočítává krajský radní pro územní plánování. 

Jako starosta brněnské městské části a zastupitel města Brna chce udělat maximum pro prosazení projektů, které Brno urgentně potřebuje. 

„Obchvat zmíněných městských částí výrazně zlepší kvalitu života obyvatel těchto oblastí a zároveň se zrychlí a zpříjemní doprava pro všechny, kteří Brnem jen projíždějí. Mnoho krajských silnic v Brně potřebuje opravu, a my na ně zaměříme svou pozornost – například už připravujeme rekonstrukci silnice z Lesné do Soběšic,“ pokračuje Martin Maleček.

Vysokorychlostní trať je buducnost kraje

Budoucnost Brna i kraje pak vidí ve vysokorychlostních tratích, které zkrátí dojezdové časy jak do Prahy, tak na jih do Břeclavi a Vídně. Výstavbu bude mít na starosti stát a Správa železnic, kraj ale musí být především v rovině územního plánování dobře připraven.

„Kvalitní přípravou můžeme stavbu urychlit a přesně to máme v plánu. V tuto chvíli má kraj hotové vše, co bylo možné, ale práce nás čeká ještě hodně,“ doplňuje starosta.

Důležité jsou i cyklostezky, především je potřeba z úrovně kraje pracovat na napojení Brna na okolní obce. Podle Malečka se jako první nabízí zrealizovat cyklostezku z Brna do Kuřimi.

„Už dávno to není tak, že cyklostezky vyžívají pouze turisti. Jde o infrastrukturu, kterou využívají lidé při cestách do práce, do školy a podobně,“ myslí si starosta Maleček. 

Zároveň má jasno v tom, že starostové a starostky, radní a zastupitelé jsou těmi nejpovolanějšími, kteří dokážou problémy na kraji řešit. Z Brna chtějí na kraji lobbovat kromě Malečka také starosta Medlánek Michal Marek, radní Brna pro školství Irena Matonohová, starosta Tuřan Radomír Vondra či místostarosta Severu Martin Cibula. 

„Na obcích a městských částech už jsme se osvědčili, teď musíme znovu dostat šanci i na kraji. Problémy Brna známe a máme i vizi, jak je řešit,“ uzavírá kandidát číslo 2 na kandidátní listině číslo 20.

Zadavatel/zpracovatel: Starostové a nezávislí

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Makowski

Ano pan Maleček který nesmyslně blokuje šalinu na Lesnou a jeho největší nesmysl když chtěl přímou autobusovou linku 46 do centra.

Čtvrtek, 12. září 2024, 08:34Odpovědět

Brnu uleví obchvaty městských částí, říká starosta Severu Martin Maleček  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.