Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Šlachta má nového rádce. Expolicistovi pomůže s politikou bývalý primátor Brna Vokřál

Bývalý brněnský primátor Petr Vokřál bude členem expertního týmu politického hnutí Přísaha. Jeho předseda, někdejší policista Robert Šlachta, to oznámil na sociální síti X. Vokřál stál v čele brněnského magistrátu od podzimu 2014 do listopadu 2018. V minulosti byl místopředsedou hnutí ANO, ze kterého po sporech odešel.

„Petr Vokřál posiluje expertní tým před nadcházejícími krajskými a senátními volbami," oznámil předseda Přísahy. Oficiálně chce bývalého brněnského primátora jako člena expertního týmu představit na středeční tiskové konferenci.

Vokřál byl od roku 2014 členem hnutí ANO a několik let i jeho místopředsedou. V létě 2020 ale z hnutí odešel s odůvodněním, že nechce spojovat své jméno s lidmi, kteří hnutí využívají pro vlastní prospěch. Učinil tak poté, co neuspěl ve snaze o zrušení tří brněnských buněk ANO kvůli možnému napojení některých lidí na kauzu ovlivňování zakázek v městské části Brno-střed, známou jako kauza Stoka. V září 2022 Vokřál neúspěšně kandidoval jako nestraník za ANO do Senátu.

Politické hnutí Přísaha založil někdejší šéf policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta v lednu 2021. Ve sněmovních volbách v říjnu téhož roku hnutí dostalo 4,68 procenta hlasů, a nezískalo tak žádný poslanecký mandát. Nyní se podle průzkumů podpora hnutí pohybuje mezi třemi a čtyřmi procenty.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný, MMB

Štítky Šlachta, Přísaha, Vokřál, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Malé připomenutí pro ,, pisálky"dezinformatory. Není ten policista plukovník ? O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích.

Středa, 18. října 2023, 10:38Odpovědět

Šlachta má nového rádce. Expolicistovi pomůže s politikou bývalý primátor Brna Vokřál  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.